Politika

„Kada bih vam rekla kako dobro stojim...“ Trivićeva tvrdi da ima veliku prednost nad Dodikom, ali poziva na oprez

Naravno da mogu da pobijedim i sva istraživanja koja mi imamo govore tome u prilog, ali najbolja anketa će biti u nedjelju, rekla je kandidat za predsjednika Republike Srpske, Jelena Trivić, gostujući jutros uživo na beogradskoj TV „Prva“.

„Kada bih vam rekla kako dobro stojim...“ Trivićeva tvrdi da ima veliku prednost nad Dodikom, ali poziva na oprez
FOTO: PDP

Kako kaže, kampanja je do jednog momenta proticala u normalnom tonu, onda je krenuo niz serijskih napada na nju, laži, prljavština.

– To samo znači da je režim u panici, očaju, da ne preza ni od čega, pa se bave sa mnom, mojom porodicom, iznose neke lažne dokumente o nekim navodnim milionima koji su došli u Republiku Srpsku pomoću kojih ja treba da pobijedim, iako su ti dokumenti napisani na lošem engleskom i sve je ispalo na kraju smiješno. Javnost Republike srpske im se zaista smije – rekla je Trivićeva.

Kaže da svi udari na nju pokazuju samo jedno, a to je da je se boje, da su u panici i očaju, a da joj nemaju naći ništa konkretno, što ima bilo kakvo utemeljenje.

– Što se tiče istraživanja, ko naručuje, plasira ono što mu odgovara. Istraživanje u kojem ja zaostajem 10 odsto je radila privatna marketinška agencija čovjeka koji je bio savjetnik Željke Cvijanović, zatim finansijski direktor Elektroprivrede, a sada je direktor Republičkog zavoda za statistiku, znači čovjeka iz njihovog sistema. U tom istraživanju nisu čak dobro naveli ni nazive partija – rekla je Trivićeva.

Ona je otkrila da je i PDP radio istraživanja.

– Nakon 17 godina vlasti Milorada Dodika, kada bih rekla tačno kako dobro stojim, bojim se da bih opustila svoje simpatizere, naše članstvo, posmatrače, kontrolore kutija, a to neću. Dobra su istraživanja, ali ne želim ni momenat da se opuštam. Radim dan za danom, korak po korak i u svakom momentu kao da smo u egalu. Držimo se one strategije da se utakmica igra dok sudija ne odsvira kraj. Idemo čvrsto, jako, odlučno – rekla je Trivićeva.

Jelena Trivić osniva Narodni front
FOTO: PDP

Navela je da je pobjeda opozicije u najvećim gradovima na lokalnim izborima pokazala da je i u nemogućim uslovima Ljubiša Petrović uspio da pobijedi u Bijeljini, da je Draško Stanivuković, oko kojeg su bile okupljene tri stranke, nakon 20 godina pobijedio SNSD i njihovu koaliciju od 10 stranaka u Banjaluci i da „uz sve resurse koju režim ima, narod je željan promjena“.

Trivićeva je istakla da je političar čvrstog nacionalnog stava.

– Ja sam iskreni rodoljub, to se vidi i zna kroz porodice iz kojih potičem, načina na koji sam odgajana, kako smo živjeli, šta su za mene simboli srpstva, a to su čast, dostojanstvo, ponos, obraz, karakter, nepotkupljivost. To je za mene srpstvo. Ako tako mjerimo, ja jesam veća Srpkinja od Dodika – rekla je Trivićeva, saopšteno je iz PDP.

Rekla je da je za tezu da je Dodik agent hrvatskih službi iznijela niz argumenata: Od predaje Jasenovačke građe, zalaganja za treći entitet, nekonstitutivnosti Srba u kantonima sa hrvatskom većinom gdje njegov strateški partner HDZ i Dragan Čović vrše vlast, do ćutanja na Trgovsku goru i izgradnje odlagališta nuklearnog otpada koji može biološki da ugrozi 250.000 Srba u tom području, do toga da nam Pelješki most predstavi kao vitalni entitetski interes.

FOTO: PDP
FOTO: PDP

– Možda su to ljudi smatrali nekom mojom izmišljenom pričom, a onda je došao ovaj period kada zvanična Hrvatska i predsjednik Milanović ne dozvoljavaju predsjedniku Vučiću da se pokloni sjenima jasenovačkih žrtava, Srbe naziva šakom jada, kada kaže da mu je gadljiva priča o djeci pobijenoj na Petrovačkoj cesti, kada ne priznaje žrtve iz zločinačke akcije „Maestral“, a nakon svega toga isti Milanović ide tri sata kod Dodika u kuću i tri sata pričaju o nečemu. Kakvo može biti strateško partnerstvo sa osvjedočenim srbomrscem? Ono što sam pričala 4 – 5 godina, da je Dodik agent hrvatskih službi, sada se samo ogolilo. A za mene, kao stranog čovjeka, što oni pokušavaju da predstave, nema niti jedan jedini validan dokaz. To što sam kao student bila stipendista Fondacije „Konrad Adenauer“, koja je i partner i Vlade Srbije, to znači da sam bila dobar student, imala reference, prijavila se na konkurs i dobila stipendiju – rekla je Trivićeva.

Pročitajte još

Na pitanje o finansiranju iz SAD, rekla je da li je neko našao neki dokaz je nosila milione po torbama, računima… Tvrdi da nikada nije bila na teritoriji Engleske ili SAD.

Trivićeva dodaje da je naroda u Republici Srpskoj jako malo, jer je „režim raselio trećinu stanovništva“.

– I za njih nesrećna okolnost u svemu tome jeste što se mi znamo. Svi znaju u Banjaluci, Trebinju, Loparama, Dubici… u svakom gradu znaju ko sam ja i kakav je moj život i svi znaju ko je Milorad Dodik i kakav je njegov život. Znaju šta on ima od imovine, šta ja. On to nije mogao steći legalno, morao je steći na krađi od države i naroda – istakva je Trivićeva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu