Društvo

"Kada sam shvatio da kod sebe nema oružje, laknulo mi je" Hrabri mladić uhvatio džeparoša koji je ukrao novčanik ženi sa djetetom

Jednog mladića tri cijela dana tražio je cijeli Niš. Objava o njemu objavljena na Fejsbuku privukla je veliku pažnju korisnika, a povod je bio takav da su se ispod nje ređale samo čestitke i pohvale.

"Kada sam shvatio da kod sebe nema oružje, laknulo mi je" Hrabri mladić uhvatio džeparoša koji je ukrao novčanik ženi sa djetetom
FOTO: DEJAN BRIZA / RINGIER

Traži se momak u beloj majici koji mi je danas oko 15 časova kod Emone pomogao da povratim svoj ukradeni novčanik! U žurbi ka djetetu nisam ni stigla da mu se zahvalim –  pisalo je u objavi koju su dijelile Nišlije.

Ređale su se čestitke i stikeri ali od “neznanog junaka” nije bilo ni traga ni glasa, do juče kada se riječima “Evo ga!” oglasio Zoran Kandić, drug mladog Nišlije Miloša Milosavljevića. Miloša je potražila i redakcija Telegrafa, a u razgovoru za ovaj portal skromni student, kazao je da je reagovao onako kako bi se očekivalo od svakog kada je drugome potrebna pomoć.

– Išao sam Obrenovićevom ulicom kada sam najprije ugledao čovjeka u žutoj majici kako trči a zatim i usplahirenu ženu koja ga je slijedila, odmah sam shvatio da se nešto neuobičajeno dešava. Upitao sam je, da li joj je potrebna pomoć a ona mi je kazala da joj je bjegunac ukrao novčanik. Potrčao sam za njim, vrlo brzo sam ga sustigao, uhvatili smo se u koštac, ali zahvaljujući tome što godinama treniram borilačke vještine, vrlo lako sam ga savladao i oborio na zemlju. Tu se našao i jedan policijski inspektor koji je bio u prolazu i kazao mi da će patrola vrlo brzo stići što se i desilo. Otišli smo u policijsku stanicu, dao sam izjavu a kod kradljivca je nađen novčanik i vraćen vlasnici – opisuje nesvakidašnju situaciju u kojoj se našao, Milosavljević.

Pročitajte još

Komentarišući to što je goloruk krenuo na kradljivca, koji je mogao da bude i naoružan, Miloš kaže da je razmišljao i o toj mogućnosti ali da ga pomisao da bjegunac kod sebe ima nož ili nešto još opasnije, nije spriječila da reaguje.

– To je bio čovjek u punoj snazi, između 30 i 40 godina, žestoko se opirao. Kada sam shvatio da kod sebe nema oružje, laknulo mi je. Bio je jako drzak, tvrdio je da nije on ukrao novčanik već neki drugi čovjek koji je umakao. Kada ga je policija odvodila, obasuo me je psovkama i grdnjama, bio je bijesan što je uhvaćen. Kasnije sam čuo od policije da su ga jurili nekoliko dana jer se radi o serijskom lopovu čije su žrtve bile žene, te da je djelovao po centru grada – objašnjava mladić.

Priznaje da mu je bilo drago kada je saznao da se za njega čulo a posebno što mu se žena kojoj je pomogao, javila.

– Kontaktirala me je juče i zahvalila se… Smatram da sam uradio ono što je trebalo da uradi bilo ko od ljudi koji su u to vrijeme tamo bili ali su ostali na nivou “posmatrača”. Smatram da mi je samopouzdanje koje sam stekao baveći se džiu džicom pomoglo da reagujem kako treba. Drago mi je što se sve završilo lijepo a još draže što je to što sam uradio izazvao tolike pozitivne reakcije – zaključio je Milosavljević.

Prihvati notifikacije