Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Kako da podesite televizor za posljednju epizodu “Igre prijestola”: Ako ne uradite OVO sve ćete PROPUSTITI

Zabava
Autor:

Foto: Profimedia

Pretpostavljamo da ste spremni za posljednju epizodu serije “Game of Thrones” (Igra prijestola). Ako veliko finale niste gledali jutros u tri, evo kako da za veče sve skockate i uživate u kraju. S obzirom na to da su se gledaoci žalili na treću epizodu osme sezona koja je bila previše mračna, najbolje je da budete spremni i da podesite svoje televizore.

Serija “Game of Thrones” se legalno emituje u Full HD formatu (1080p) i još uvijek nije dostupna HDR (High Dinamic Range) verzija koja bi regulisala problematične mračne scene i spriječila “color binding” prelivanje boje koje čine da sve bude mračnije i nejasnije. Ali, sve ovo može da se preuprijedi.

Savjet stručnjaka je da seriju ne gledate na ilegalan način i da izbjegavate gledanje na telefonima, tabletima i lap-topovima.

Moderne serije su namijenjene da se gledaju na novijim televizorima koji podržavaju Full HD prikaz, ali i da se podešavanja na televizoru prilagode serijama.

U slučaju finala “Game of Thrones” potrebno je podesiti Brightness (osvjetljenje) na malo veći broj kako bi scene bile svjetlije, ali ne treba pretjerivati da slika ne postane previše svijetla i isprana od boja, piše Blic Žena.

Kontrast je takođe jako važan. Ne smije da bude previše povećan da se ne bi izgubili detalji u prikazu.

Još jedna važna stvar je da izbjegavate gledanje u previše svijetloj sobi jer su kreatori napravili seriju sa ciljem da se stvori efekat bioskopskog iskustva. Tako da je bitno da prostorija u kojoj je televizor ima minimalno svjetla. Najbolje bi bilo da gledate u potpuno mračnoj sobi sa adekvatnim podešavanjima na televizoru.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO