Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KAKO IZBJEĆI GREŠKE Jednostavni savjeti za najbolji sos za tjesteninu na svijetu

Zabava
Autor:

Foto: Joe Cooks With Books/YouTube

Špagete mnogi ne mogu ni da zamisle bez sosa od paradajza, ali prije nego što posegnete za kupovnim sosom ili kečapom, imajte na umu da je to najveća greška u pripremi tjestenine.

Uostalom, najbolji domaći sos na svijetu lako ćete i sami napraviti, čak i ako nemate nekog kulinarskog talenta i iskustva.

Nedavno je kulinarski časopis “Delish” proglasio sos poznate kuvarice i spisateljice Marsele Hazan najboljim sosem od paradajza na svijetu. Marsela je inače bila rođena Italijanka, koja je živjela i na kraju preminula u Americi, a tvrdila je da je tajna njenog sosa – jednostavnost!

Marsela je pripremala sos od samo tri sastojka – pelat s paradajzom, luk i maslac, s malo soli.

Recept je krajnje jednostavan: u šerpu stavite glavicu velikog luka isječenu samo na pola, dodajte maslac i ne štedite na njemu, pa kratko dinstajte. Potom dodajte pelat od paradajza i kuvajte na laganoj vatri oko 45 minuta.

Savjet Marsele, koja je mnogo puta ponovila da je jednostavnost temelj svake dobre kuhinje, bio je da nikako ne sjeckate sastojke, već da se kuvaju cijeli i svi zajedno, kako bi se ukusi promiješali.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO