Zabava

KAKO JE ZAPRAVO ŽIVJELA RAZVEDENA SRPSKA GLUMICA Ana Franić je "pobjegla" u Hrvatsku i zaprepastila sve

Šarmantna glumica Ana Franić tretnuno je u žiži javnosti zbog razvoda od supruga Marka Ižakovića, profesionalnog ronioca iz Splita. Njih dvoje su svoju porodicu gradili upravo u Hrvatskoj, a Ana se sada nakon dugih sedam godina vratila.

KAKO JE ZAPRAVO ŽIVJELA RAZVEDENA SRPSKA GLUMICA Ana Franić je "pobjegla" u Hrvatsku i zaprepastila sve
FOTO: SCREENSHOT INSTAGRAM

Razlog zbog kojeg je napustila glumačku karijeru iznenadio je njene prijatelje i kolege, ali kako je Ana Franić objasnila u jednom intervjuu, nikad sebi ne bi oprostila da tada nije poslušala svoje srce.

Kada sam riješila da napustim sve i preseljenjem u Split okrenem novu stranicu, zaprepastila sam većinu prijatelja i kolega. Govorili su mi da je to velika hrabrost, a možda i ludost, ali osjećala sam da činim najbolju stvar za sebe. S naknadnom pameću, drago mi je što mogu da kažem da nisam pogriješila. Povela sam se za tim da ne gubim ništa. Prijatelji i porodica uvijek će to biti, ma kolika nas razdaljina dijelila. Nisam bila stalno zaposlena i svi znamo kakav je odnos prema honorarcima, a Beograd nema noge da mi pobegne. Oprostila bih sebi grešku, ali ne bih oprostila da nisam pokušala – objasnila je Ana u jednom intervjuu za Story.

Ana je nastavila sa glumačkom karijerom i u Hrvatskoj. Prošle godine je na javnoj audiciji u Splitu dobila glavnu žensku ulogu u komadu Dina Pešuta “Pritisci moje generacije”.

Na pitanje da li joj nedostaje Beograd, Ana je tada odgovorila:

– Nedostaje mi uvijek i zauvijek. Često dolazimo, a opet nedovoljno. Gladna sam ga… Tek kada sam otišla, shvatila sam koliko mi je bio važan, koliko je bio moj. Grad, to sada sa sigurnošću znam, čine ljudi, a dom porodica i prijatelji. Ja zato imam dva doma. To osećam u svakom dolasku i odlasku. Bilo da ih napuštam ili im se vraćam, nešto treperi u meni. Često kažem da mrzim Split jer još nisam u njemu pronašla sve ono što sam u Beogradu ostavila. To kažem u afektu ili kad sam usamljena. Ali, kako mogu da mrzim grad mog, ali i suprugovog i sinovljevog djetinjstva, grad koji mi je toliko lijepog dao. Treba nam vremena i strpljenja, i Splitu i meni – rekla je ona tada.

Ana je nedavno i za Blic pričala da žive od njegovog posla.

– Moj suprug radi ozbiljan i odgovoran posao i često putuje, ali baza mu je u Hrvatskoj na moru, pa bi bilo suludo misliti da možemo trajno da živimo u Beogradu. Od njegovog posla mi živimo lijepo. Naša baza je Split i poslije sedam godina i ja lično imam svoj krug prijatelja, koji sam uglavnom stekla preko svojih dječaka i njihovog socijalnog života. Sve imamo u Splitu, čak sam i profesionalne angažmane dobila. Podneblje mi nije bilo strano ni prije udaje jer je moja baka tamo živjela. U Splitu sam dobila glavnu ulogu u predstavi “Pritisci moje generacije”. Nije problem ni dijalekt jer to na glumi učimo sve, ali i posao mi je slađi među mojom ekipom sa kojom sam stasavala u glumicu – iskrena je Ana.