Društvo

Kako podijeliti 200.000 KM iz budžeta: Gradonačelnik Prijedora sa predsjednicima zajednica etažnih vlasnika

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor organizovao je sastanak sa predsjednicima zajednica etažnih vlasnika kako bi se dogovorili o raspodjeli 200.000 KM iz gradskog budžeta namijenjenih za rješavanja prioritetnih problema koje imaju stambene zgrade u gradskoj i prigradskoj zoni.

Kako podijeliti 200.000 KM iz budžeta: Gradonačelnik Prijedora sa predsjednicima zajednica etažnih vlasnika
FOTO: SRNA

-Na sastanak je pozvano 330 predsjednika zajednica etažnih vlasnika i željeli smo da direktno vidimo problematiku sa kojom se susreću naši sugrađani koji žive u zgradama u gradskoj i prigradskoj zoni rekao je Javor novinarima.

On je dodao da će se upravo zahvaljujući ovom sastanku i sagledavanjem prioritetnih problema zajednica etažnih vlasnika dalje odrediti način raspodjele sredstava predviđenih za te namjene.

– Smatram da je ovo dobra ideja i način da se problemi stanara u zgradama riješe – rekao je Javor.

Slobodan Javor Prijedor rekonstrukcija glavne ulice
FOTO: SRNA

Jedan od predsjednika zajednice etažnih vlasnika, Predrag Stojnić, izjavio je da je prijatno iznenađen potezom gradonačelnika i Gradske uprave, kojim je uvedena stavka budžeta od 200.000 KM za potrebe zajednica etažnih vlasnika.

Skoro sam 15 godina predsjednik jedne zajednice etažnih vlasnika i svi mi znamo koji su to problemi, to su fasade, krovovi i oluci i mi našim mjesečnim izdvajanjem ne možemo da pokrijemo troškove – rekao je Stojnić.

Pročitajte još

On je dodao da su se ranije obraćali za podršku koju do sada nisu mogli da dobiju.

– Mislim da je ovo veliki iskorak za naš grad i možda nećemo svi moći odmah da riješimo problem, ali postepeno i to puno znači za stanare tih zgrada i za sam grad i njegov ljepši izgled – rekao je Stojnić.

Slobodan Đaković rekao je da je on predsjednik zajednice etažnih vlasnika koja ima šest stanova i prikupljena redovna mjesečna sredstva nisu dovoljna da riješe problem parkinga ispred zgrade.

-Želimo da zahvalimo gradonačelniku za ovu ideju i da ovo postane praksa i nadam se da ćemo tako vremenom riješiti mnoge od problema stambenih zgrada u gradu – rekao je Đaković.

Iz Gradske uprave Prijedor najavljeno je da će u narednom periodu biti objavljen javni poziv za zajednice etažnih vlasnika, a tiče se raspodjele sredstava za sufinasiranje određenih radova.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu