Hronika

KAŽNJEN SA 1.000 KM Na Fejsbuku izazivao paniku i vrijeđao predstavnike institucija

Policija iz Gradiške kaznila je B. J.iz tog grada sa 1.000 KM zbog izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije, zbog toga što je na Fejsbuku komentarisao rad institucija Republike Srpske i grubo vrijeđao predstavnike državnih organa, potvrđeno je za Srpskainfo.

KAŽNJEN SA 1.000 KM Na Fejsbuku izazivao paniku i vrijeđao predstavnike institucija
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Portparol Poliicijske uprave Gradiška Slobodanka Subotić je pojasnila da su oni juče došli do saznanja da je osoba iz Gradiške na svom fejsbuk profilu istakla objavu o uvođenju policijskog časa, a u komentaru ispod objave je jedna osoba grubo vrijeđala predstavnike državnih organa i na taj način prekršila odluku o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije.

Pročitajte još

Na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji, policijski službenici identifikovali su B.J. iz Gradiške,  koji je odmah i pozvan u prostorije Policijske uprave Gradiška kojom prilikom je priznao da je on lično objavio navedene komentare bez posebnog obrazloženja za isto – pojasnila je Subotićeva.

O navedenom je putem telefona obavješten dežurni tužilac OJT Banjaluka koji se izjasnio da u konkretnom događaju ne postoje elementi krivičnog djela, već postojanje elemenata prekršaja Odluke Vlade RS o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji Republike Srpske, te je B.J. uručen prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 1.000 KM.

Prihvati notifikacije