Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“KERBER” PONOVO U AKCIJI Hranilice za životinje uskoro po gradu

Banjaluka
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Iz Udruženja za brigu o napuštenim životinjama “Kerber” najavili su da će uskoro po Banjaluci biti postavljene hranilice za pse, mačke i ptice.

Za sada su, kažu, dobili dvije hranilice, kao donaciju privatne firme iz Prijedora, a lokacije će tek biti utvrđene.

– Imali smo sastanak u Odjeljenju za prostorno uređenje, dobili smo usmenu saglasnost za postavljanje hranilica, a danas smo i zvanično predali zahtjev za korištenje lokacija. Vidjećemo kako će sve biti prihvaćeno, pa ukoliko sve bude dobro, kasnije možemo i povećati broj hranilica – rekao je predsjednik udruženja Goran Milojević.

Foto: Udruženje građana Kerber/ Facebook

Kako dodaje, “Kerber” je preuzeo brigu da hranilice budu stalno pune hrane i svježe vode, a Milojević se nada da će i građani vremenom steći naviku da pomognu životinjama na ovaj način. Ljubitelji životinja pozdravili su ovu novinu u gradu.

Smještaj 700 maraka

Udruženje “Kerber” koje je ove godine iseljeno sa Rakovačkih bara, još nije pronašlo parcelu na kojoj bi mogli smjestiti napuštene životinje o kojima vode brigu. Za pse trenutno plaćaju privatni pansion, što ih mjesečno košta 700 maraka.

– Svaki mjesec je sve teže i teže prikupiti taj novac. Istovremeno tražimo i zemljište gdje bismo ponovo mogli otvoriti prihvatilište – rekao je Milojević.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO