Hronika

KFOR SPREMAN DA REAGUJE "Pomno se prati situacija u Banjskoj" (FOTO)

KFOR nastavlja da pomno prati situaciju u Banjskoj u opštini Zvečan i spreman je da reaguje ukoliko bude potrebno, saopšteno je iz Komande KFOR u Prištini. Snage KFOR su u području Banjske.

Vojnici Kfora u Zvečanu
FOTO: ERKIN KEÇI/ANADOLIJA

U saopštenju se dodaje da je komandant KFOR u stalnom kontaktu sa svim međunarodnim akterima, uključujući EU, načelnika Generalštaba Vojske Srbije i sa institucijama na Kosovu i radi intenzivno na pronalaženju rješenja.

Policajac na putu
FOTO: RINGIER

Jedan policajac je ubijen, a jedan ranjen rano jutros u sukobu sa maskiranim i naoružanim grupama u rejonu sela Banjska u opštini Zvečan, saopštila je policija samoproglašenog Kosova, koja ističe da ne zna ko su osobe s kojima povremeno razmjenjuje vatru.

Pročitajte još

Eparhija raško-prizrenska saopštila je da je grupa naoružanih maskiranih ljudi upala blindiranim vozilom u manastir Banjska, pri čemu su provalili zaključanu manastirsku kapiju.

Iz Eparhije su najoštrije osudili otvoreno nasilje koje se primjenjuje u vjerskom objektu Srpske pravoslavne crkve, te pozvali sve strane da što prije prekinu sukob.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu