Svijet

"Ostajemo bez struje, vode i grijanja" Kličko upozorio da Kijev OČEKUJE APOKALIPSA, spremaju se za bijeg

Vitalij Kličko, gradonačelnik Kijeva priznao je da se ukrajinskoj metropoli sprema prava apokalipsa ukoliko se nastave ruski napadi na ključnu infrastrukturu grada.

Kijev u mraku
FOTO: OLEG PETRASYUK/EPA

Doduše, rekao je da nije vrijeme za kompletnu evakuaciju stanovništva, ali je upozorio da najgori mogući scenario nije tako daleko.

– Kijev ostaje bez struje, vode i grijanja. Moguće je da nas zadesi apokalipsa, baš kao u holivudskim filmovima. Na ovim temperaturama biće nemoguće živjeti – izdao je dramatično upozorenje bivši svjetski prvak za Skaj njuz.

– Šta da vam kažem? I dalje se borimo i dajemo sve od sebe da do takvog scenarija ne dođe – dodao je on.

Najveći problem je što u ovom trenutku Kijev nema dovoljno toplih skloništa.

Pročitajte još

– Pripremili smo oko 500 skloništa, ali… U gradu od 3,6 miliona ljudi to je ništa! Nažalost, ako snabdijevanje strujom i dalje bude problematično, bićemo prisiljeni da ispuštamo vodu iz zgrada. Na ovim temperaturama postoji mogućnost pucanja cijevi i ugrozilo bi se kompletno snabdijevanje vodom – rekao je on i zamolio građane da pripreme najosnovnije stvari za moguću evakuaciju.

– Pripremite hranu, vodu, dokumente i toplu odjeću u slučaju da morate da napustite grad – rekao je on.

Kličko je odgovorio i na prozivke predsjednika Zelenskog koji ga je “okrznuo” rekavši da se Kijev nije dovoljno pripremio za nestašice struje i grijanja, prenosi Blic.

– Čudno je to. Imamo zajedničkog neprijatelja, a počinjemo da se borimo između sebe. Mislim da nije vrijeme za političke obračune – kazao je Kličko.

Prihvati notifikacije