Društvo

Kisićeva zabrinuta: Mjere opomena, ljekari na izmaku snaga

Ministarka rada i članica Kriznog štaba Srbije Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da su mjere za suzbijanje korona virusa koje važe ovog vikenda opomena da situacija nije dobra i da je virus još prisutan.

Kisićeva zabrinuta: Mjere opomena, ljekari na izmaku snaga
FOTO: N1/YOUTUBE/SCREENSHOT

Prema njenoj ocjeni, nije dovoljno što su mjere određene samo za vikend i što je radno vrijeme tokom vikenda skraćeno.

– Da li je dovoljno dva dana? Nije doboljno ni dva, ni 20 ni 220. Zaista moramo da spriječimo da se zarazimo, to je suština. Korona virus je prevazišao zdravstvena pitanja – rekla je Kisić Tepavčevićeva za televiziju Prva.

Istakla je da su ljekari na izmaku snaga i podsjetila na podatak da je više od 600 zdravstvenih radnika pozitivno, a da ih je 16 hospitalizovano.

Govoreći o korona-žurkama, rekla je da je jasno da su svi željni proslava, ali je istakla da će “ispaštati svi ako se pojedinci neodgovorno ponašaju”.

Pročitajte još

Na pitanje o mjerama na skijalištima, Kisić Tepavčevićeva je navela da, iako ljudi vole da odlaze na skijanje, moraju da znaju da je ova godina drugačija od ranijih.

– Ko je sebi omogućio takav luksuz da ode na planinu, treba da zna da ne može da se ponaša kao prethodnih godina jer se mnogi sa planina vraćaju bolesni. Odmah traže smještaj u bolnici, traže ga odmah i preko reda i tek tad vide da je virus ozbiljan – napomenula je ministarka.