Biznis

“KLIJENT NEĆE BITI OŠTEĆEN” Neoprezno korištenje dovelo do kompromitovanja kartice

Do kompromitovanja platne kartice u filijali Nove banke u Trebinju došlo je usljed neopreznog korištenja od strane klijenta na internetu, prilikom čega su obavljene tri transakcije bez autorizacije klijenta.

“KLIJENT NEĆE BITI OŠTEĆEN” Neoprezno korištenje dovelo do kompromitovanja kartice
FOTO: SHUTTERSTOCK

Iz banke navode da klijent neće biti oštećen za iznos koji je nedozvoljeno skinut sa njegovog računa.

U cilju zaštite korisnika platnih kartica i smanjenja rizika od njihovog neovlašćenog korišćenja od strane trećih lica, savjetujemo sve korisnike da odgovorno koriste svoje platne kartice za plaćanja na internetu, prije svega provjerom sigurnosti veb stranice preko koje se vrši plaćanje.

Pročitajte još

Prednosti kupovine na internetu su brojne, od uštede vremena, do velikog izboga roba i usluga, međutim potrebno je voditi računa o tome da se kupovina obavlja kod provjerenih trgovaca. Nova banka u svojoj ponudi ima posebnu platnu karticu koju preporučuje za kupovinu putem interneta, obzirom da nije vezana za tekući račun, nego za poseban račun na koji korisnik uplaćuje željeni iznos za potrošnju i time ima bolju kontrolu onlajn kupovine.

Takođe, savjetujemo građanima da ne učestvuju u online igrama na sreću, poput onlajn klađenja, kod priređivača van Bosne i Hercegovine koji nemaju odobrenje nadležnih bosanskohercegovačkih institucija.

Na raspolaganju smo Vam za sve dodatne informacije u vezi objavljene vijesti, a sa ciljem objektivnog informisanja javnosti – poručili si iz Nove banke.