Društvo

KLIZAVI KOLOVOZI ZBOG KIŠE Povećana opasnost od odrona, vozačima se savjetuje maksimalan oprez

Saobraćaj se u većini krajeva Republike Srpske i Federacije BiH odvija po mokrim i klizavim kolovozima zbog nestabilnih vremenskih uslova i kiše koja pada.

gužva u saobraćaju zbog održavanja srpska open i zatvorenih zatvorenih ulice
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske vozačima savjetuju maskimalno opreznu i sporiju vožnju i skreću pažnju na povećanu opasnost od odrona na dionicama u usjecima.

U kotlinama i duž riječnih tokova, te preko planinskih prevoja mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle i niske oblačnosti.

Zbog minerskih radova na magistralnom putu Sarajevo – Foča, dionica Trnovo – Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice povremene su obustave saobraćaja u vremenu između 11 i 15 časova u trajanju od dva puta po pet do sedam minuta.

Na tom magistralnom putu, ali na dionici Dobro Polje – Miljevina, zbog radova na sanaciji klizišta, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Crkvina – Modriča jedan, zbog pripremnih radova na izgradnji auto-puta Vukosavlje – Brčko izmijenjen je režim saobraćaja.

Saobraćaj se odvija usporeno na dionici magistralnog puta Podromanija – Sumbulovac, u mjestu Mokro.

Gužva u saobraćaju
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Zbog sanacije klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča – Goražde u mjestu Filipovići, na liniji razgraničenja, odvija otežano, jednom trakom (urađenom privremenom zaobilaznicom u dužini 150 metara) uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Rudice – Novi Grad zbog izgradnje biciklističke i pješačke staze na snazi su izmjene u odvijanju saobraćaja, uz postavljenu signalizaciju.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola izmijenjen je režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Na dijelu magistralnog puta Žegulja – Ljubinje, dionica Podvrsnik – Ljubinje, u toku je rekonstrukcija puta, pa se saobraćaj odvija usporeno naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Pročitajte još

Za vrijeme rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Brod na Drini (Foča) – Hum (Šćepan Polje) izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog radova je izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod na Drini dva – Vrba u tunelu Čemerno.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraća se usporeno.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarac radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka – Prijedor.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Izmjene u odvijanju saobraćaja su i na regionalnim putevima Razboj – Rudanka i Razboj – Tedin Han.

Zbog klizišta, saobraćaj se na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka odvija jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U FBiH zbog radova na mostu Gorica za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela “1. mart” u smjeru Zenica – Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Čevljanovići – Nišići.

Danas su otvorene obje trake u Donjoj Jablanici, na magistralnom putu Jablanica – Mostar.

Zbog radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu, a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije