Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KLJUČ ZA OPSTANAK NA KOSMETU “Pobjeda srpske liste na izborima potvrda jedinstva Srba”

Politika
Autor:

Foto: TANJUG screenshot

Gradonačelnici kosovskih opština sa većinskim srpskim stanovništvom južno od Ibra čestitali su Srpskoj listi pobjedu na vanrednim izborima za gradonačelnike u sve četiri opštine na sjeveru Kosova, ističući da je to potvrda jedinstva srpskog naroda.

– Vaša i naša pobeda je odraz jedinstva srpskog naroda, ali i primjer za sve Srbe na Kosovu i Metohiji koji je ključ za opstanak na ovim prostorima – navodi se u saopštenju koje su potpisali gradonačelnici Gračanice, Štrpca, Raniluga, Klokota, Novog Brda i Parteša, opština na jugu Kosmeta.

Čestitka je upućena kandidatima Srpske liste za gradonačelnike Goran Rakić u opštini Sjeverna Kosovska Mitrovica, Vučina Janković u Zvečanu, Zoran Todić u Leposaviću i Srđan Vulović u Zubinom Potoku.

U čestitki se navodi da je pobjeda kandidata Srpske liste poraz “snaga, okupljenih oko opozicije, koje su pozivale na bojkot sa namjerom da se oslabi srpski narod, i na čelo srpskih opština dovedu Albanci”.

– Pokazalo se da svi napadi, poput pokušaja otimanja Trepče, aneksije sjeverne Kosovske Mitrovice, uvođenja anticivilizacijskih taksa, čak ni montirani procesi protiv potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića ne mogu da ugroze srpsku slogu i poljuljaju povjerenje koje srpski narod daje Srpskoj listi – dodaje se u saopštenju.

Kandidati Srpske liste pobijedili su na vanrednim izborima za gradonačelnike u sve četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije, osvojivši veći broj glasova uz veću izlaznost nego na lokalnim izborima 2017. godine.

Srpska lista u sve četiri opštine osvojila je 94,24 odsto glasova.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO