Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KLUPKO SE KONAČNO ODMOTALO Braća makroi priznali da su organizovali ELITNU PROSTITUCIJU 

Hronika
Autor:

Foto: Jose Jacome/EPA

Braća makroi Mihailo Maksimović i Dušan Milenković juče su na pripremnom ročištu u Višem sudu u Beogradu priznali da su posredovali u prostituciji, dok je Maksimović negirao da je izvršio krivično djelo trgovina ljudima.

Kako saznaje Blic, Mihailu Maksimoviću na teret se stavlja jedno krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije i dva krivična djela trgovina ljudima. Dušanu Milenkoviću se na teret stavljaju tri krivična djela posredovanje u vršenju prostitucije. Braći se sudi za iste tri djevojke.

– Maksimović je priznao da je izvršio krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije, ali je negirao da je izvršio krivična djela trgovina ljudima. Njegov brat Dušan Milenković priznao je da je posredovao u vršenju prostitucije u odnosu na sve tri djevojke – kaže izvor.

Početak suđenja zakazan je za 8. april, kada će Maksimović i Milenković imati priliku da javno i detaljnije iznesu svoju odbranu. Maksimović i Milenković se nisu žalili na rješenje Višeg suda u Beogradu kojim je potvrđena optužnica protiv njih, koja je podignuta u avgusta 2019. Obojica su u pritvoru od hapšenja u februaru prošle godine.

Klupko je počelo da se odmotava kada su Maksimovića djevojke, koje su uhapšene u beogradskom hotelu sa turskim državljanima, odlučile da raskrinkaju policiji. Maksimović je potom krajem februara prošle godine zajedno sa svojim bratom uhapšen na Aerodromu “Nikola Tesla”. Ove dvije djevojke u ovom postupku dobile su status posebno osjetljivih svjedoka.

O ozbiljnosti Maksimovićevog posla govori i podatak da su djevojke morale da se ponašaju i žive po određenim pravilima koje je on propisivao. Na spisku su se našle detaljne smjernice o zdravoj ishrani koju su morale da vode, osmočasovnom spavanju, treniranju radi održavanja forme i privlačnog fizičkog izgleda, ali i redovnim odlascima u šoping.

Osuđivan

Maksimović je već hapšen 2014. godine i tada su kod njega pronađeni spiskovi i laptopovi za tabelarnim prikazima njegovih zarada, ali i strategijama o širenju poslovanja. On je sredinom 2015. godine sklopio nagodbu sa Prvim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivice i sud ga je osudio uslovno na 10 mjeseci zatvora, sa rokom provjere od tri godine. Tada je platio i novčanu kaznu od 120.000 dinara.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO