Politika

Ko je koga „gurao“, ko je gdje spavao, a ko VRAĆAO ČIJI KREDIT: Fejsbuk rat bivših stranačkih kolega, a evo kako su reagovali Trivićeva i Stanivukovićev brat

Dovoljan je bio jedan status na Fejsbuku pa da izbije verbalni rat između dojučerašnjih stranačkih kolega koji su jedni druge optuživali za sve i svašta, a u cijelu priču upleo se i brat gradonačelnika Banjaluke, Goran Stanivuković, kao i predsjednica Narodnog fronta, Jelena Trivić.

Draško Stanivuković i Jelena Trivić
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Odbornik Narodnog fronta u Skupštini grada Banjaluka, Nemanja Kondić objavio je juče Fejsbuk status u kojem je prozvao gradonačelnika Draška Stanivukovića za korupciju, ali i za „simbiozu“ sa porodicom Dodik.

Прави се велики кружни ток код Екватора. Предлажем да се ту постави оно породично стабло корупције Додикових фирми које…

Posted by Nemanja Kondic on Wednesday, November 29, 2023

– Pravi se veliki kružni tok kod Ekvatora. Predlažem da se tu postavi ono porodično stablo korupcije Dodikovih firmi koje je famozno nestalo, a da se na to drvo dodaju i firme iz kruga Draška simbioze, njegove i svih njegovih  saradnika i “prijatelja”, koji po istom principu sisaju gradski budžet – napisao je Kondić.

Na objavu je ubrzo reagovao Stanivukovićev brat, Goran Stanivuković, koji je poručio Kondiću da zajedno sa bivšom odbornicom PDP, Dijanom Ješić, koja je u međuvremenu prešla u Narodni front, kao i on, javno iznesu odakle novac za osnivanje njihove nove stranke.

Prozvao je i liderku Narodnog fronta, Jelenu Trivić, da je lično skupljao glasove za nju na izborima.

FOTO: NEMANJA KONDIĆ/FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: NEMANJA KONDIĆ/FACEBOOK/SCREENSHOT

– Hajde javno iznesi ti, Ješićka, koje sam lično gurao preko partije, odakle pare za osnivanje pokreta… Je li to cilj vaše partije da blatite čovjeka preko kojeg ste to što jeste… Za Jelenu sam lično pare davao i skupljao glasove… – napisao je Stanivuković.

Na njegovu objavu reagovala je Trivićeva koja je napisala da joj ni on, ni njegov brat Draško, nisu davali novac.

– Goran Stanivuković meni, ni ti, ni Draško, niti bilo ko iz tvoje familije nije ništa dao, pogotovo ne novac, niti sam to ikad tražila. Bogu dragom hvala – napisala je Trivićeva.

Stanivuković joj je odgovorio da „pusti te priče“.

– Svi smo vas gurali, i sad vi lajete na nas i na Draška, lično sam skupljao glasove…a taj mali Kondić i Dijana samo što nisu spavali kod nas… Svi ste tu gdje jeste preko naših leđa, ali šta je tu je… – odgovorio je Stanivuković.

Na ovu objavu reagovalo je nekoliko osoba, među kojima i Jovana Cvišić iz Narodnog fronta, koja je napisala da u kući Stanivukovića nisu spavali ni Kondić ni Ješićeva, već bivši odbornik PDP Ivan Begić.

FOTO: NEMANJA KONDIĆ/FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: NEMANJA KONDIĆ/FACEBOOK/SCREENSHOT

Stanivuković joj je na to odgovorio da je, za razliku od njih, Begić vratio svoj mandat PDP.

– Vratite svi mandate i onda palamudite… Napraviti partiju preko preletačevića je osuđeno na propast, kad-tad će oni i tu biti nezadovoljni – napisao je Stanivuković.

Pročitajte još

Oglasila se i prozvana Ješićeva, koja je napisala da je njena porodica godinama „pružala podršku njegovom bratu Drašku“.

FOTO: NEMANJA KONDIĆ/FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: NEMANJA KONDIĆ/FACEBOOK/SCREENSHOT

– O kakvom guranju ti pričaš? Znaš da je bilo obrnuto. Za svu neizmjernu podršku tvom bratu, koja je od strane moje porodice trajala godinama, vraćeno mi je nizom nekih loših stvari, a što se guranja tiče – tako ste me gurali da me niste htjeli staviti ni na listu 2022. godine. Ali, kao i uvijek u životu, ne predajem se i guram dalje časno i pošteno. Kako činili, tako nam Bog pomogao! Nadam se da se slažeš – poručila je Ješićeva Stanivukoviću.

Ni prozvani Ivan Begić nije ostao imun na verbalni rat dojučerašnjih “kolega” saboraca” pa je odgovorio Cvišićevoj da je porodica Stanivuković radila iskreno za Trivićevu, a potom je prozvao bivšeg stranačkog kolegu Kondića za kredit.

FOTO: NEMANJA KONDIĆ/FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: NEMANJA KONDIĆ/FACEBOOK/SCREENSHOT

– Da, ja sam vraćao Kondićev kredit za laptop od 2.000 KM. Da, Ješićka, Kondić i svi mi smo potpisali moralni ugovor da ako napustimo PDP vraćamo mandat. Da, niste nam uvažena profesorko otkrili otkud novac za marketinške usluge van kampanje koje je u ime NF potpisala Dijana Ješić. Da, tražićemo to po Zakonu o finansiranju političkih stranaka i po Zakonu o slobodi pristupa informacijama. Da, odgovorićete nam na ta pitanja. I ja ću vama na ona na koja je zakon rekao da moram – napisao je Begić.

U raspravu bivših stranačkih kolega uključile su se i neke druge osobe od kojih su neki podržavali Stanivukovića, a drugi ga kritikovali.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije