Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Ko je žena koja stoji iza KRIPTOVALUTE najveće društvene mreže?

Biznis
Autor:

Foto: Luong Thai Linh/EPA

Pomalo misteriozna i široj javnosti nepoznata Morgan Beler, dio je tima Fejsbuka i stoji iza najnovije svjetske kriptovalute Libra kao i platforme Kalibra.

U kompaniju je došla nešto prije razvoja Libre, a u to vrijeme radila je u odsjeku razvoja u kojem se bavila proučavanjem različitih vrsta platformi. Kao velika zagovornica kriptovaluta, smatrala je da jedna društvena mreža koja ima više od dve milijarde korisnika mora ići u korak s vremenom i ući u svijet digitalnog novca. Tako je u maju 2018. godine vođstvo kompanije uspjela uvjeriti u svoju zamisao te je postala glavna osoba za kreiranje nove konkurencije bitkoinu.

Svoju karijeru Morgan je započela u jednoj kompaniji za preduzetnički kapital, nakon čega je otišla u izdavačku kuću “Medium” gdje je ostvarila veliki karijerni uspjeh. Za vrijeme rada u izdavačkoj kući imala je glavnu ulogu u akviziciji startapa “Embedli”.

Zahvaljujući svom nevjerovatnom uspjehu, ugledni magazin “Forbs” Morgan je uvrstio na listu uspješnih mladih osoba ispod 30 godina, prenosi Jutarnji list.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO