Hronika

"Ko može sopstveno dijete da udavi" Očevi su trebali da čuvaju svoje mališane, a oni su ih mučki ubili (FOTO)

Posljednjih mjeseci Srbiju su potresala stravični zločini nad djecom čiji su počinioci bili njihovi očevi.

Policija Srbija kombo
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/SHUTTERSTOCK/RINGIER

Umjesto da ih uče o životu, gledaju kako odrastaju u ljude, školuju, upoznaju njihove prve djevojke ili momke, oni su odlučili da ih na mučki način ubiju.

Petra, Luna, Mihajlo… Ovo su imena djece čije je pravo na život oduzela osoba kojoj su najviše vjerovale.

“Ti slučajevi su za vještačenje”

Kriminolog Dobrivoje Radovanović objasnio je zbog čega očevi najčešće svoju djecu udave.

Kriminolog Aleksandar Dimitrijević
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/RINGIER

– To su psihopate. Ko može sopstveno dijete da udavi. Ti slučajevi su za vještačenje. To može da uradi samo neko ko ima duševnu bolest ili psihopatiju. Međutim, ukoliko ima duševnu bolest izriče mu se mjera obaveznog liječenja, dok ukoliko ima psihopatiju ta osoba je krivično odgovorna – rekao je Radovanović.

Ubice djece

Ašot G. hirurg iz Rusije koji se nedavno doselio u Pančevo, 5.maja je ubio svoju suprugu Olgu i sina (9) pa sebe. Kako je istraga utvrdila, Ašot je suprugu i dijete ubio na spavanju, nakon čega se objesio. Navodno, on je dijete ugušio jorganom, dok je suprugu nožem isijekao po vratu.

Izvršio samoubistvo

Nakon počinjenog zločina, Ašot je izvršio samoubistvo.

Srbin ubio dijete

Švajcarska policija uhapsila je muža i ženu, državljane Srbije, zbog ubistva trogodišnje kćerke.

Osumnjičeni su pozvali Hitnu pomoć čim su vidjeli da njihova kćerka ne diše, međutim, ljekari su mogli samo da konstatuju smrt.

Nakon obduckije tijela, ustanovljeno je da je djevojčica umrla uslijed teških povreda nanijetih tupim predmetom.

Miloš Nikolić

Miloš Nikolić (25) uhapšen je u februaru ove godine zbog sumnje da je ubio svoju pastorku Petru T. (2). Slučaj je otkriven kada je majka djevojčice Jelena T. dijete dovela u Dečiji dispanzer nakon što je očuh pretukao. Djevojčica je preminula čas vremena kasnije.

Očuh i majka ubijene Petre
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE/RINGIER

Nikolić je, kako je i sam ispričao, tukao jer ga je nerviralo kada plače.

Prijeti mu doživotan zatvor

Nikoliću se na teret stavlja teško ubistvo djeteta, dok je majci djevojčice stavlja na teret krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje djeteta.

Po zakonu, maksimalna kazna koja je zaprijećena Nikoliću je doživotna robja bez uslovnog otpusta, dok majci prijeti tri godine zatvora.

Marko Budimirović

Marko Budimirović (35) ubio je svoju kćerku Petru B. (3). Budimirović je, kako je utvrđeno, udavio u kofi sa vodom. Takođe, on je sedam dana prije zločina osuđen zbog nasilja u porodici, a imao je i zabranu prilaska.

FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ, DRUŠTVENE MREŽE / RINGIER/COMBO
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ, DRUŠTVENE MREŽE / RINGIER/COMBO

Izvršio samoubistvo

Budimirović je nakon ubistva svoje kćerke izvršio samoubistvo.

Zoran Albić

Zoran Albić osuđen je u novembru 2020. godine na 40 godina zatvora zbog ubistva svoje kćerke Lune (3). Albić je Lunu nasmrt pretukao, jer mu je smetalo što plače. Majka djevojčice i njen očuh, Zoran Albić, već preminulu djevojčicu doveli su u negotinsku Hitnu pomoć. Tamo su ispričali da je djevojčica pala sa terase, a na tijelu devojčice bile su vidljive povrede glave i ruke.

FOTO: FACEBOOK
FOTO: FACEBOOK

Marko Nikolić

Marko Nikolić (43) 12. jula 2017. godine ubio je nožem svoju suprugu Maju Đorđević (38), dok je četvorogodišnjeg sina Mihajla udavio ispred Centra za socijalni rad u Rakovici.

FOTO: FACEBOOK, MUP / RAS SRBIJA
FOTO: FACEBOOK, MUP / RAS SRBIJA

Kaznu nije dočekao

Nikolić je nakon zločina uhapšen, međutim, nakon pet mjeseci on je izvršio samoubistvo u Centralnom zatvoru. Suđenje i presudu nije dočekao.

Dijete držao zarobljeno

Uroš Pašajlić (38), osumnjičen je da je svoju maloljetnu kćerku (8) godinama držao zarobljenu u stanu. Cijeli slučaj otkriven je kada ga je partnerka Ivana prijavila za nasilje.

Uroš Pašajlić
FOTO: OLIVER BUNIĆ, INSTAGRAM / RINGIER

Ona je, kako je ispričala na saslušanju, zajedno sa službenicima policije otišla u stan u kojem je bila zarobljena djevojčica.

Prijeti mu 15 godina robije

Pašajliću se na teret stavljaju dva krivična djela – nasilje u porodici, zlostavljanje i mučenje.

Pročitajte još

Tužilaštvo traži da bude osuđen na maksimalnu kaznu zatvora i da mu se izrekne obavezno liječenje od narkomanije i alkoholizma, prenosi Blic.

Po zakonu maksimalna kazna je deset godina godina robije, dok je za zlostavljanje i mučenje predviđena sankcija od šest mjeseci do pet godina

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije