Politika

„Kod nas se to zove mito, a kod njih lobističke usluge“ Dodik optužio Marfija za POLITIČKU KORUPCIJU

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da američki ambasador u BiH Majkl Marfi lobira za muslimane u BiH i da pokušava da uruši Ustav i Dejtonski mirovni sporazum.

Milorad Dodik
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Dodik je, ponovo reagujući na Marfijeve optužbe na njegov račun, naglasio da Marfijevi navodi vrve od netačnih podataka i laži.

Uobičajeno je da Amerikanci, kao što je Marfi, pokušavaju da pribave veći značaj nego što ga imaju. Govori da ja ugrožavam mir, a što nikako ne može da dokaže – rekao je novinarima Dodik.

On smatra da Marfi nesumnjivo ima misiju.

-Ta misija se zasniva na činjenici da je već dugo u Sarajevu i da su jasni pokazatelji o njegovoj političkoj korupciji. Mi samo još ne znamo koliko se to plaća. Kod nas se to zove mito, a kod njih lobističke usluge, koje on čini za muslimane u BiH. Nesumnjivo je da je on muslimanski službenik u BiH i da pokušava da uruši Ustav i Dejtonski sporazum – dodao je Dodik.

Pročitajte još

On je istakao da Marfi često koristi terminologiju “građani BiH”, pokušavajući da uruši osnovnu koncepciju Ustava BiH.

-Ta koncepcija je jasna, jer je BiH sastavljena od dva entiteta i tri suverena naroda – naglasio je Dodik.

Marfi je u autorskom tekstu naveo da „SAD neće stajati po strani dok predsjednik Dodik i njegovi politički drugovi pokušavaju pocijepati tkivo BiH, destabilizovati zemlju i region i spriječiti napredak BiH prema EU“. Dodika je optužio da „blokira vladu, prijeti miru i nastoji ucjenjivati ili maltretirati druge političke lidere u zemlji, kao i međunarodnu zajednicu“.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu