Društvo

Koliko se može zaraditi u DODIKOVIM ŠLJIVICIMA: Umjesto na dnevnicu, radi se po učinku; hoće li iko ispuniti “normu”

Poziv Aleksandra Babića, odbornika SNSD u Skupštini opštine Srbac, članovima Opštinskog odbora da danas dođu u “voćnjak predsjednika Milorada Dodika” kako bi kupili šljive izazvao je veliku pažnju u javnosti.

Koliko se može zaraditi u DODIKOVIM ŠLJIVICIMA: Umjesto na dnevnicu, radi se po učinku; hoće li iko ispuniti “normu”
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER/KOMBO

Nas je više interesovalo koliko se može zaraditi s obzirom da je objavljena cijena od 10 feninga po skupljenom kilogramu.

Manje iskusni, a oni koji se bave politikom to sigurno jesu, treba da znaju da šljive teže oko 30 grama, pa im za kilogram treba pet do šest punih šaka plodova.

Dobar radnik može da tokom dana skupi oko 500 kg, što znači da će na umorne ruke dobiti 50 KM. Kako će tokom branja sigurno biti i krajiških i stranačkih pjesama, ića i pića, pa i ašikovanja, teško će se ipak naći neko ko će ispuniti “normu”.

Na kraju će uslijediti ono najbitnije, druženje s Dodikom, a sigurni smo da će to tek biti fešta.

Pročitajte još

Inače, cijena berača na tržištu kreće se od 50 do 80 KM dnevno, bez obzira na količinu ubranih šljiva. To je računica koja odgovara i “gazdama” s obzirom da je otkupna cijena u Srpskoj od 80 feninga do 1,2 KM po kilogramu, zavisno od kvaliteta robe. Za šljivu koja ide u industrijsku proizvodnju može se dobiti tek 50 do 60 feninga.

Jedina nepoznanica u ovoj formuli za sada je kakav je rod u Dodikovim šljivicima.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu