Politika

Kolona stigla na Trg Krajine: Najavljeno obraćanje Trivićeve, Vukanovića i drugih (VIDEO, FOTO)

Protestna šetnja opozicije, kao izraz nezadovoljstva zbog, kako tvrde, pokradenih izbora, održava se večeras u Banjaluci.

Kolona stigla na Trg Krajine: Najavljeno obraćanje Trivićeve, Vukanovića i drugih (VIDEO, FOTO)
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Nakon okupljanja u parku “Mladen Stojanović” masa je, ne čekajući ostale, koji su trebali pristići autobusima, a koji su zaustavljeni na ulazu u Banjaluku, krenula ka Trgu Krajine.

Pročitajte još

Lider PDP, Branislav Borenović, izjavio je da veliki broj “saboraca” pristiže u Banjaluku, te pozvao građane da, na čelu sa opozicionarima, polako formiraju kolonu i da krenu do Trga Krajine.

– Tamo će nam se obratiti Jelena, Vukan, naši tribini, gradonačelnik Bijeljine… Ponavljam još jednom, najvažnije je da ode velika poruka da smo pravi narod, da ćemo pobijediti, da ćemo odbraniti našu Republiku Srpsku – kaže Borenović.

Na transparentu koji se nalazi na čelu kolone piše “Neće ti proći”.

Protestna šetnja opozicije u Banjaluci. Više pročitajte ovdje: https://srpskainfo.com/kolona-krenula-ka-trgu-krajine-najavljeno-obracanje-triviceve-vukanovica-i-drugih-video-foto/

Posted by Srpskainfo.com on Thursday, October 6, 2022

Na proteste su stigli građani iz Doboja, Zvornika, Gacka, Trebinja, Mrkonjić Grada i veliki broj Banjalučana. Poručuju: “Stop krađi”.

Jedna od građanki kazala je: “Čovjek je ukrao ikonu a da ne ukrade Jelenin glas”.

Za sada na protestu nema lidera SDS, Mirka Šarovića.

Zanimljivo, saobraćaj ka Trgu nije zaustavljen, brojni vozači su se našli opkoljeni narodom.

– Mile, lopove – uzvikuje narod koji se nalazi u koloni.

https://www.youtube.com/watch?v=vqkEynMSIAg&feature=youtu.be

Podsjetimo, protest opozicionih stranaka u Republici Srpskoj zakazan je u Banjaluci, povodom, kako tvrde, izborne krađe.

Pročitajte još

Građani predvođeni opozicijom koji se kreću ka Trgu Krajine zastali su kod zgrade Vlade Republike Srpske gdje su im se pridružili gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović sa građanima.

“Lopovi, lopovi”, “Uaaa crvena sekta” i “Mile lopove”, čuje se iz mase.

– Komunjare, komunjare vi volite samo pare – pjeva sa razglasa koji nosi opozicija.

Poslanik SDS Darko Babalj rekao je da današnje dostojanstveno protestno okupljanje i šetnja predstavlja Srpska za koju smo se borili.

– Republika Srpska nije ono šta je rekao premijer Višković, a to je da šetnje neće biti. Pokradeni smo i to ćemo dokazati. Vidimo se za koji dan na trgu – rekao je Babalj.

Prihvati notifikacije