Politika

"Hoće da koristi opoziciju kao sredstvo za igre sa Dodikom" Vukanović odbio poziv na sastanak sa Šmitom u Banjaluci (FOTO)

Narodni poslanik Nebojša Vukanović rekao je u ponedjeljak kako je odbio poziv iz Kabineta visokog predstavnika Kristijana Šmita, kojeg Republika Srpska ne priznaje, da se sutra sastanu u Banjaluci.

Nebojša Vukanović
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Vukanović je na zvaničnom blogu naveo da je u 17 časova dobio mail, te telefonski poziv iz Kabineta Kristijana Šmita, poziv na sastanak sutra u 13.30 u hotelu Meriot u Banjaluci.

– Odmah sam odgovorio da ne želim doći na sastanak, koji predstavlja klopku za opoziciju, sa ciljem kompromitacije, i detaljno obrazložio razloge svog nedolaska. Šmita ne interesuje šta misli narod i opozicija, jer za dvije godine od kako je došao nije našao za shodno da nekog pozove na sastanak, i očigledno je da želi zloupotrijebiti opoziciju kao sredstvo za igre i obračune sa Dodikom, i u tom ne želim da učestvujem. Uzurpator je pokazao da je kukavica, ponovo se povukao i ponizio Republiku Srpsku i srpski narod, obesmislio i ponizio sve nas pričom o jajima i paradajzu za Šmita – objasnio je svoje razloge narodni poslanik.

Vukanović je naveo kako je “kukavica i uzurpator” klepio ušima, uzmakao, pokazao da je “ja*ara bez jaja”, kojima bi gađao Šmita, ali i da je bez komentara pokušaj visokog predstavnika Kristijana Šmita, kojeg Republika Srpska ne priznaje, “da nas grubo zloupotrijebi i kompromituje, zbog svojih ličnih interesa i želje da prkosi Dodiku dolaskom u Banjaluku, i tako ga javno ponizi”.

Podsjetio je kako je opoziciona liderka Jelena Trivić danas izjavila medijima da će otići na sastanak sa Šmitom u Banjaluci, jer smatra da sa svima treba razgovarati, predsjednik PDP Branislav Borenović bio je neodređen, “dok SDS po mojim saznanjima ne planira otići na sastanak, što je ispravna odluka po mom mišljenju u ovom trenutku”.

– Smatram da Jelena Trivić i drugi koji se kolebaju, treba da odustanu od sastanka, koji nema ni Dnevni red, jer neće dobiti ništa osim pokušaja kompromitacije u režimskim medijima, i samo tako dati povod režimu i njegovim medijima da šire spinove, umjesto da polože narodu račune zbog nove izdaje i kapitulacije kad se Šmit slobodno bude šetao Banjalukom – zaključio je Vukanović.

Pročitajte još

I Trivićeva odbila sastanak

Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta, u večernjim časovima kazala je da nakon što je zvanično dobila poziv za sastanak sa Šmitom, sutra u Banjaluci, odgovorila je negativno, da neće prisustvovati navedenom sastanku, piše N1.

Након што сам званично добила позив за састанак са Шмитом, сутра у Бањој Луци, одговорила сам негативно и нећу…

Posted by Jelena Trivic on Monday, September 11, 2023

– Molim ostale aktere političke scene da ne govore u moje ime i u ime Narodnog fronta. Mejl sam poslala čas vremena nakon njegovog zvaničnog prijema, čim sam bila u prilici da to učinim. Razloge odbijanja sastanka ne moram detaljno obrazlagati. Ovo je bio jedinstven stav svih članova predsjedništva Narodnog fronta i nikakvog kolebanja po ovom pitanju nije bilo – navela je Trivić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu