Hronika

KOMEMORACIJA ZA GRUA Majka nijema od bola, supruga i sinovi plaču, Pleja i Edin održali govor

Dalibor Andonov Gru poginuo je prije dva dana u stravičnoj nesreći tokom vožnje kejta.

KOMEMORACIJA ZA GRUA Majka nijema od bola, supruga i sinovi plaču, Pleja i Edin održali govor
FOTO: RAS SRBIJA

Danas se u Domu omladine održava komemoracija povodom smrti popularnog repera sa početkom u 12 časova, javlja Blic.

Foto: RAS Srbija
Foto: RAS Srbija

Majka Dalibora Andonova Grua došla je da oda počast preminulom sinu, a zbog velikog bola, prijatelji je pridržavaju.

Biće sahranjen u četvrtak, 12. septembra, na groblju Orlovača u Beogradu, u 14.30 časova.

Foto: Goran Srdanov/RAS Srbija
Foto: Goran Srdanov/RAS Srbija

Supruga Danica Andonov došla je i odmah počela da plače Jao, ne mogu ovo da izdržim – rekla je tiho i trčećim korakom uletila je u salu, prenosi Kurir.

Neutješna supruga popularnog repera nije uspjela da zadrži suze, pa je sve vreme grlila sinove.

Među prvima su došli Edin Škorić, Knez, Marko Luis, Bane MVP, Cobi i mnogi drugi poštovaoci Gruovog lika i dela.

Brojne kolege i prijatelji održali su govor, a među prvima i Gruov veliki prijatelj, di-džej Pleja.

– Naša priča je započela prije više od 15 godina. Govoriću kakav je bio drug, otac i kako smo proveli posljednjih 48 sati. Imali smo gostovanje u Beču, bio je petak, sačekao me je na aerodromu. Nije skidao osmijeh sa lica… Sjeli smo jedan pored drugog, nizali smo razne teme. Žalio mi se kako to veče oka nije sklopio jer je rješavao neki problem na telefonu – rekao je di-džej Pleja kroz suze.

– Pitao sam ga kako rješava neke probleme, a on je rekao da ih samo precrta. Želio je da gleda utakmicu sa aerodroma. Rekao mi je: “Dobro kolega, vidimo se u Beogradu”, a ja sam mu odgovorio da pozdravi porodicu. Ne sluteći da nam je to bio posljednji razgovor i kroz 48 sati naše posljednje druženje – dodao je on kroz suze.

– Svakog dana imamo različite izbore, njegov je bio da ode da vozi kejt i da napuni baterije. Za mene je Gruja bio čovek koji je obožavao svoju porodicu, dobre ljude, verovao je u njih.

Supruga Danica nije mogla da zadrži suze nakon što je čula šta je prijatelj rekao o Gruu.

Edin Škorić održao je govor na komemoraciji povodom smrti Dalibora Andonova Grua, a potresnim govorom se oprostio od nekadašnjeg prijatelja.

– Da vam se zahvalim u ime porodice i prijatelja što ste došli. Zapisao sam par rečenica, ne zamjerite što čitam. Brate moj, ovih dana će svi citirati tvoje stihove, a ja brate neću. Sve te stihove smo već proživjeli. Brate moj… Naučio si me da svakoga dana mogu da kažem da živim baš dobar život. Brate moj, pored tebe sam naučio šta je osmijeh. Brate moj, neko je rekao – bojati se smrti gore je nego umrijeti, a ti se nisi bojao. Malo ko je imao tu privilegiju u životu i tu hrabrost. Brate moj, ostavio si tri velika bogatstva da sa našom braćom brinem o njima – Vuka, Relju i Danicu. Brate, nije te pobedio ni kajt, ni vjetar, ni Dunav. Nisi otišao, ovdje si u meni, u nama – rekao je Edin.

Nakon što je izašao iz sale, Edin je počeo da plače.

– Zaista sam mislio da je sve šala. Zvao me je da idemo u Crnu Goru na otprilike četiri dana, da vozimo kajt. Sada mi žao što nisam otišao. To je bila njegova strast i ljubav. Jako dobar čovjek, pravo i iskreno prijateljstvo. Nemam snage uopšte – dodao je Edin.

Supruga Danica je tiho plakala u prvom redu.