Društvo

Komšija planirao da izbaci PROMRZLOG PSA NA ULICU, a onda mu je jedna stanarka ODRŽALA LEKCIJU

Jedna Sandra iz Zrenjanina zapušila je usta svom komšiji koji je insistirao da mala Crnka, miljenik stanara, bude izbačen iz zgrade u kojoj pronalazi utočište u ledenim danima, a fotografija njihove pisane prepirke proširila se na društvenim mrežama.

Komšija planirao da izbaci PROMRZLOG PSA NA ULICU, a onda mu je jedna stanarka ODRŽALA LEKCIJU
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

Sve je objelodanilo jedno udruženje za pomoć napuštenim životinjama. Naime, osoba koja očito nema ni trunke samilosti, čak je i zaprijetila da će nadležni trajno oduzeti Crnku.

-Mole se komšije da ubuduće ne puštaju psa u ulaz jer će isti biti zbrinut od strane nadležne službe bez mogućnosti vraćanja- napisao je revoltirani komšija.

Međutim, on je ubrzo dobio odgovor koji ga je, vjerujemo, ostavio bez teksta. Komšinica koja se potpisala kao Sandra, očitala mu je lekciju iz humanosti.

Posted by Sandra Mrwica PusLica Kostic on Saturday, January 26, 2019

-Jako je lako biti ohol, grub, hirovit i sebičan, ali mi smo stvoreni za više! Ponos je ispasti čovjek. Vrati onaj ko treba. Uvijek!”, napisala je Sandra.

Nadamo se da su komšija, ali i svi oni koji misle da životinje nemaju osjećanja i da bi ih sve trebalo strpati u jedan boks, razumejli poruku i bar malo razmislili o svojim postupcima.

Crnka je miljenik komšija

Kako piše portal “Z1info.rs”, iako je Crnka ulični pas, ona je sterilisana, čipovana, vakcinisana, te očišćena od buda i parazita. Godinama živi nedaleko do zgrade u zrenjaninskom naselju 4. jul. Upravo zbog svoje umiljatosti, komšije su je zavoljele, a jedna djevojka se brine o njoj.

Kako još možete pomoći izmorenim životinjama od hladnoće?

  1. Organizujte se sa prijateljima i od starih dasaka, stiropora (koji je odličan izolator) i sličnih materijala napravite kućicu napuštenim životnjama iz vašeg “kraja”. One će Vam biti beskrajno zahvalne, a Vas će danima grijati nevjerovatan osjećaj ljubavi i zadovoljstva što ste pomogli nekome da preživi.
  2. Stara odjeća, iscijepana ćebad, i sve one stvari koje godinama stoje u Vašem podrumu, mogu spasiti živote sirotih životinja u vašem komšiluku. Pokupite sve te tkanine, stavite ih u natkriveni ćošak (ispod stepeništa, u uglu zgrade), a smrznute životinje će ih pronaći i biće vrlo zahvalne.
  3. Postavite hranilice za ptičice

Plastični poklopac stare činije, tacnica, ili nešto slično može biti izvor života za vrapčiće i golubove koji po ovom nevremenu ne mogu da pronađu mrvice. Malo starog hljeba, koje zrno i biće spašene.

  1. Slama u kućici

Mnogi psi su prinuđeni da žive u improvizovanim kućicama od starog bureta ili nečeg sličnog. Ako vidite tako nešto, ne budite lijenji, stavite im slamu i odmah će im biti toplije.