Hronika

KOMŠIJE ZA OVU PORODICU NEMAJU LIJEPE RIJEČI Mlada majka koja je pronađena mrtva u kući, bila ŽRTVA NASILJA

Sara R. (23) preminula je nakon što se predozirala narkoticima, a njen nevjenčani suprug Vladimir M. (40) iz sela Voljavča kod Jagodine nalazi se u pritvoru zbog krivičnog djela nasilje u porodici.

KOMŠIJE ZA OVU PORODICU NEMAJU LIJEPE RIJEČI Mlada majka koja je pronađena mrtva u kući, bila ŽRTVA NASILJA
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RAS SRBIJA

Kako saznajemo, Vladimir V. je i ranije osuđivan zbog istog krivičnog djela na štetu svoje majke.

– Naložena je i toksikološka analiza, jer je pokojna u dužem vremenskom periodu prekomjerno konzumirala psihoaktivne supstance, što je dovelo i do slabljenja srčanog mišića – navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

Vladimir je taj koji je pozvao policiju i prijavio da je Saru zatekao mrtvu u kući. Njeno tijelo pronađeno je sa brojnim povredama i ujedima po glavi i tijelu…

Pročitajte još

– Njoj su konstatovane brojne povrede na tijelu, ali su one, prema prvom mišljenju obducenta koji je bio na mjestu uviđaja lake i nisu uzrok smrti, te i da se sumnja da je ona preminula usljed predoziranja. Nakon što bude obavljena obdukcija i izvršeno još analiza, biće poznato hoće li se njen suprug teretiti – navodi izvor Blica upoznat sa slučajem.

Prema informacijama koje posjedujemo, ovo dvoje supružnika imali su turbulentan brak, a posljednje tri godine u Osnovno tužilaštvo u Jagodini stizale su izvještaji policije u vezi s njihovim narušenim odnosima.

– U ovom tužilaštvu dostavljena su tri izvještaja Policijske uprave u Jagodini u vezi s narušenim odnosima vanbračnih supružnika Vladimira M. i Sare R, i to dva izvještaja u toku 2017. godine i jedan izvještaj u toku 2019. godine, međutim, po istima nisu pokretani krivični postupci, imajući u vidu da je Sara R. tvrdila da nije preživjela bio kakvo nasilje od Vladimira M, a drugih dokaza u tom smislu nije bilo – navode u OJT Jagodina.

Kako dodaju, Vladimiru M. određivane su hitne mjere.

– Postupajući po navedenim izveštajima Policijske uprave u Jagodini, Vladimiru M. su u tri navrata izricane hitne mjere zaštite od nasilja u porodici, odnosno da ne kontaktira i ne prilazi žrtvi nasilja Sari R. u trajanju od 30 dana – dodaju u Tužilaštvu.

“Iz njihove kuće stalno dopirala galama”

Da su odnosi ovog mladog bračnog para bili komplikovani, za Blic potvrđuju i njihove komšije. Kako pričaju, oni su se prije nekoliko godina doselili iz Jagodine u selo Voljavče, gdje su živjeli.

– U toj trošnoj kući živjeli su njih dvoje sa djecom i njegovim bratom. Kuću je kupila Vladimirova majka, ali nju nismo viđali. Oni se od kada su se doselili nisu družili ni sa kim, a komšiluk se trudio da ih izbjegava jer su bili agresivni – priča jedan od komšija.

Kako objašnjava, Vladimir i Sara imaju dvoje male djece, sinčića od nekoliko godina i bebu koju su nedavno dobili.

– Često su se svađali i iz njihove kuće je stalno dopirala galama. Trudili smo se da ih izbjegavamo koliko možemo – navode komšije.

Sestra živjela u istom selu

Kako pričaju komšije, Sara ima sestru koja takođe živi u selu Voljavču.

– Sestra joj se udala i došla na selo da živi. Nismo je viđali toliko često, pa ne znamo u kakvom su odnosu bile – pričaju komšije.

Prihvati notifikacije