Politika

„Kontinuitet agresije nad Srbima“ Stevandić smatra da je „Oluja“ sramota hrvatskog naroda i međunarodne zajednice

Smisao i cilj „Oluje“ bilo je sistemsko uništavanje srpskog naroda u Hrvatskoj, i s punim pravom mogu tvrditi da „Oluja“ nije samo sramota hrvatskog naroda, već cijele međunarodne zajednice, koja je zajedno sa Hrvatskom „Oluju“ i isplanirala, a kasine, kroz sramotne sudske procese je oprala ruke od ovog zločina.

Nenad Stevandić
FOTO: SRNA

To je izjavio je predsjednik Ujedinjene Srpske, dr Nenad Stevandić, komentarišući 27. godina od hrvatske vojnopolicijske akcije „Oluja“.

Stevandić dodaje da „Oluja“ predstavlja kontinuitet agresije nad Srbima i ponižavanja njenih žrtava, a sve pod izgovorima koje vrijeđaju zdrav razum, s obzirom da su sigurnost 250.000 protjeranih i 1.872 ubijena Srbina, garantovale Ujedinjene Nacije.

Pročitajte još

Zato, dodaje Stevandić, današnji dan, je dan tuge i sjećanja, ali isto tako i dan trijumfa, jer uprkos zvjerstvima, srpski narod živi, razvija se i predstavlja glavni faktor na Balkanu.

– Mi nećemo ni zaboraviti ni oprostiti „Oluju“, a izreka kaže da Bog sve vidi i da sve prašta. Mada nisam siguran da iko ovo može oprostiti – zaključuje Stevandić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu