Hronika

KONTROLE U ŠIPOVU Uhapšena dva drogirana vozača

Policija u Šipovu za jedno veče uhapsila je dva vozača koji su drogirani upravljali automobilima, te od njih oduzela određenu količinu marihuane, rečeno je u PU Mrkonjić Grad.

KONTROLE U ŠIPOVU Uhapšena dva drogirana vozača
FOTO: PU MRKONJIC GRAD

Oni su pojasnili da su 18. decembra oko 18.50 časova u mjestu Mujdžići kontrolisali automobil „BMW 560“ kojim je upravljao S.S. iz Šipova.

– Pošto je  S.S. odavao sumnju na prisustvo opojnih droga u organizmu isto je podvrgnuto testiranju gdje je i potvrđeno prisustvo istih. Takođe, istog dana, oko 21.15 časova u istom mjestu kontrolisan je i kombi “mercedes sprinter”  kojim je upravljao N.C. sa kojim se kao suvozač nalazio M.J. oba iz Šipova. Obojica  su podvrgnuta testiranju na prisustvo droga čije je prisustvo i potvrđeno – rekla je portparol PU Mrkonjić Grad Božana Vulin.

Operativnim provjerama za S.S. i N.C. utvrđeno je da se ista mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, te je na osnovu usmene naredbe Osnovnog suda Mrkonjić Grad, juče pretresena “mercedes sprinter” koje je koristio osumnjičeni N.C. i tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko 40 grama marihuane.