Politika

"Kopa i rukama i nogama" Jelena Trivić otkriva da Milorad Dodik pokušava da organizuje sastanak sa američkim ambasadorom u BiH

Milorad Dodik, preko Riste Zarića, visokog funkcionera OBA BiH i Almira Džuve, direktora OBA, pokušava da organizuje tajni sastanak sa Majklom Marfijem, ambasadorom SAD u BiH, kojeg za javnost napada i vrijeđa na svaki mogući način, tvrdi predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić.

Jelena Trivić Narodni Front
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Kako tvrdi, Dodikovi napori i htijenja za održavanjem tog sastanka izvan očiju javnosti su ogromni, a Risto Zarić i Almir Džuvo pokušavaju na sve načine da do tajnog sastanka dođe.

– Očito je Dodikov cilj da nakon izazivanja velike krize u BiH pokuša istrgovati interesima Republike Srpske kako bi sačuvao svoje lične interese – rekla je Jelena Trivić.

Kaže da je odugovlačenje sa potpisivanjem spornih zakona samo kupovina vremena.

– Dok posljednjih par dana tihuje na sceni, iza scene je i više nego dinamično. Dodik kopa i rukama i nogama da dođe do stranaca, koje u javnim nastupima brutalno i prostački napada, kako bi ispregovarao spuštanje tenzija i zanemarivanje svega što se dešavalo posljednjih mjeseci. Nikada ne treba potcijeniti i zanemariti mogućnost da se po ko zna koji put kriza završi dogovorom Dodika sa strancima – tvrdi Jelena Trivić.

Pročitajte još

Trivićeva ističe da je ispred kamera Dodik osion i bahat, glumi velikog državnika, a u suštini je samo velika kukavica isprepadan potencijalnim potezima koji bi ga lišili položaja i materijalnog bogatstva.

– Opet nije on stao na prvu liniju fronta kojeg je otvorio nego se krije, a u prve redove je izgurao narodne poslanike, direktora Službenog glasnika i mnoge druge – ističe Trivićeva.

 Trivićeva je dodala da ostaje da se vidi da li će mu novo šlihtanje strancima iza scene uspjeti.

 – Kako god da bude jedno je sigurno: sa svakom novom krizom prouzrokovanoj i Dodikovim djelovanjem (u dogovoru sa strancima ili ne) je sve manje Srba u Republici Srpskoj, a sve je manje i Republike Srpske – zaključila je Jelena Trivić, saopšteno je NF.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije