Društvo

KORONA HARA U protekla 24 preminulo 65 OSOBA u Srbiji, na respiratorima 252 pacijenta

U posljednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 15.508 osoba, njih 6.179 bilo je pozitivno, dok je, nažalost, preminulo 65 lica.

KORONA HARA U protekla 24 preminulo 65 OSOBA u Srbiji, na respiratorima 252 pacijenta
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Prema posljednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima u bolnicama širom zemlje se nalazi 252 pacijenta.

Za dan je hospitalizovano je 747 osoba.

Podsjetimo, juče smo imali najviše umrlih do sada – 61 osoba je primenula za 24 sata. Juče su bile testirano 18.592 osobe, od kojih je 7.041 bila je pozitivno. Prema jučerašnjem presjeku, na respiratorima u bolnicama širom zemlje se nalazilo 254 pacijenta.

Zbog izuzteno teške epidemiloške situacije Krizni štab trebalo bi da zasjeda narednih par dana, a raspravljaće se i o novim mjerama, koje bi bil uvedene zbgo predstojećih praznika i očekivanog većeg dolaska naših ljudi iz inostranstva.

Prof. dr Radmilo Janković, anesteziolog KC Niš rekao je da je situacija sa korona virusom u Nišu malo komplikovanija nego nekoliko dana unazad, da nas čeka nekoliko teških mjeseci i da “nećemo moći da izdržimo” bez nekih ozbiljnijih i restriktivnijih mjera, prenosi Blic.