Politika

Košarac poručuje “Turkovićeva je isključivo funkcioner SDA, a ne ministar”

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je da je ministar inostranih poslova Bisera Turković posljednja u BiH koja ima pravo da govori o nedolasku na posao i poštovanju zakona u ovoj zemlji.

Košarac poručuje “Turkovićeva je isključivo funkcioner SDA, a ne ministar”
FOTO: SRNA

Turkovićeva se na sjednicama Savjeta ministara i parlamenta BiH pojavljuje samo kad dobije odluke i nalog od svog jedinog šefa Bakira Izetbegovića. Prema svemu ostalom, uključujući i zakone i njen dio posla u Savjetu ministara, Turkovićeva se odnosi ignorantski bahato, rekao je Košarac, komentarišući današnju izjavu Turkovićeve da će oni koji, kako kaže, blokiraju rad institucija snositi posljedice.

Košarac je istakao da bi se mogao napisati debeli roman o neustavnom i nezakonitom ponašanju Turkovićeve, koja na mnogo načina ne poštuje činjenicu da po Ustavu BiH spoljnu politiku vodi Predsjedništvo BiH.

– Smiješno je da se gospođa Turković poziva na zakone. Jedino na šta ona može da se poziva jesu stranački dokumenti i odluke organa SDA jer jedino to poštuje i izvršava. Turkovićeva nije ministar inostranih poslova u Savjetu ministara, već isključivo funkcioner SDA koji svojim djelovanjem nanosi štetu cijeloj BiH – ukazao je Košarac.

On je naglasio da prijetnje Turkovićeve eventualnim otkazima predstavljaju praznu priču i glupost bez presedana.

– Turkovićeva bi trebala da se informiše o tome kako se biraju i smjenjuju ministri u Savjetu ministara. To što ona priča je prazna priča, namijenjena bošnjačkoj javnosti i medijima bliskim SDA. Kad je riječ o ministrima i zamjenicima ministara iz Republike Srpske, mi za svoj rad odgovaramo onima koji su nas izabrali, uključujući, prije svega, institucije i građane Republike Srpske, koji smatraju da odluke u ovoj zemlji ne treba, niti smije da donosi stranac, već izabrani i imenovani predstavnici građana – poručio je Košarac.

On je naglasio da je to ono što traže predstavnici Republike Srpske i zbog čega se neće vraćati u zajedničke institucije sve dok se ne poništi nametnuti zakon i dok postoji bilo kakva mogućnost da strani tutor radi posao institucija vlasti u BiH.

Prihvati notifikacije