Hronika

Krijumčarili migrante preko Drine: Sud BiH potvrdio optužnicu protiv dvojice Pakistanaca

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Pakistanaca Adila Bashira i Adnana Alija, koji se terete za organizovano krijumčarenje 13 ilegalnih migranata afro-azijskog porijekla preko riječne granice na Drini.

Krijumčarili migrante preko Drine: Sud BiH potvrdio optužnicu protiv dvojice Pakistanaca
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Optuženi se terete da su, kao članovi organizovane grupe za krijumčarenje ljudi, po prethodnom dogovoru i zajedničkom planu, te unaprijed dogovorenim ulogama sa članovima grupe, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, čamcem preko Drine iz Srbije u BiH vršili krijumčarenje migranata koji ne ispunjavaju uslove za legalan i zakonit ulazak u BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U izvršenju krivičnog djela počinioci su otkriveni i spriječeni akcijom pripadnika Granične policije BiH, koji su na obali Drine u blizini Zvornika pronašli 13 ilegalnih migranta iz Pakistana i Avganistana, te spriječili njihovo dalje krijumčarenje, a počinioce krivičnog djela uhapsili.

Pročitajte još

Optuženi se terete da su počinili krivično djelo organizovanje grupe ljudi ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata, u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje ljudi. /

Prihvati notifikacije