Politika

"Nastavak političke hajke" Oglasila se Cvijanovićeva o podizanju optužnice protiv Dodika

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da potvrđivanje optužnice od Suda BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v. d. direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića predstavlja nastavak političke hajke na Republiku Srpsku i njene zvaničnike.

željka cvijanović srpski član predsjedništva bih
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Cvijanovićeva je istakla da to nema nikakve veze sa pravom i pravdom, već sa namjerom da se slome i uklone oni koji sprečavaju bespravnu otimačinu imovine i dalje razvlašćivanje Republike Srpske.

– Samo u BiH je moguće da se neizabrani stranac, uz to i nelegalni visoki predstavnik, stavlja iznad demokratski izabranih institucija, i mijenja zakone, apsolutno izvan ovlaštenja koja su definisana Dejtonskim sporazumom, a onda na osnovu toga obračunava sa izabranim, legalnim i legitimnim predsjednikom Republike – ukazala je Cvijanovićeva.

Pročitajte još

Ona je u izjavi navela da je žalosno što to prećutno ili otvoreno podržavaju mnogi iz Evropske unije u čijim zemljama ovako nešto nije bilo moguće ni prije 200 godina, a kamoli danas, u 21. vijeku.

– To dovoljno govori o njihovom licemjerju i dvostrukim aršinima kojima su nam u djeliće razbili svaku iluziju o postojanju tzv. “evropskih vrijednosti”. Zato je naša dužnost da se okupimo oko institucija Republike Srpske, jer su one posljednja brana naše slobode – poručila je Cvijanovićeva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije