Društvo

“KRIMINALNO I PODLO” Sudija banjalučkog Okružnog suda podnio ostavku zbog Inckove odluke

Milan Blagojević, sudija Okružnog suda u Banjaluci, podnio je ostavku nakon što je visoki predstavnik Valentin Incko nametnuo izmjene Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje negiranja genocida i drugih zločina, ako i veličanje ratnih zločinaca.

“KRIMINALNO I PODLO” Sudija banjalučkog Okružnog suda podnio ostavku zbog Inckove odluke
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

U toj odluci, kao i u svim prethodnim, visoki predstavnik se poziva na tačku XI.2. zaključaka fantomskog savjeta za primjenu mira u BiH, usvojenih u Bonu 9. i 10. decembra 1997. godine. Drugim riječima, kriminalac Valentin Incko i bulumenta kriminalaca iz OHR-a smatraju da im ta tačka navodno daje pravo da ovdje nameću zakone, što je ne samo kriminalno, nego je i toliko podlo da zaslužuje da bude prezreno, ali i da se ovdašnjim ljudima objasni suština tog kriminala – napisao je Blagojević.

Dodao je da niko pa ni UN nema pravo da u nekoj drugoj državi odlučuje umjesto nadležnih institucija te države.

– Jasno je da OHR ni prema jednom izvoru prava, kako međunarodnom, tako i unutrašnjem, nema niti može imati pravo da nameće zakone u BiH – poručio je Blagojević.

Podsjećamo, Blagojević je ranije došao u fokus javnosti jer je odbijao primjenjivati Zakon o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom Bosne i Hercegovine, koji je nametnuo visoki predstavnik Pedi Ešdaun  2005. godine, piše Avaz.

Prihvati notifikacije