Gradovi

Krivična prijava protiv ČLANOVA SDS Kotor Varoš: Građane za glasanje u Srbiji PRIJAVLJIVALI FIKTIVNO

Protiv više članova SDS u Kotor Varošu podnesena je krivična prijava Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci zbog sumnje da su počinili krivična djela vezana za izbornu prevaru, otkriva Srpskainfo

Krivična prijava protiv ČLANOVA SDS Kotor Varoš: Građane za glasanje u Srbiji PRIJAVLJIVALI FIKTIVNO
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

U prijavi se, između ostalog, navodi, da su počinili krivična djela falsifikovanja potpisa, zloupotrebe ličnih dokumenata i nezakonitog prijavljivanja na fiktivne adrese u Srbiji više građana Kotor Varoša, a radi pribavljanja glasova na narednim lokalnim izborima.

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka za Srpskainfo je potvrđeno da je Ranko K. podnio krivičnu prijavu protiv šest osoba zbog izbornih prevara.

– Predmet se nalazi u radu kod postupajućeg tužioca – rekli su nam u OJT Banjaluka.

Prema saznanjima Srpskainfo, prijava je podnesena protiv Mladena Trivunovića, predsjednika SDS Kotor Varoš, Milorada Savanovića i Bojana Đekanovića, odbornika SDS, Slavena Momića, načelnika Odjeljenja za opštu upravu Kotor Varoš, Snežane Mirković, sekretara SO Kotor Varoš i člana OO SDS Kotor Varoš i Srđana Ćorića, načelnika za privredu Kotor Varoš.

– Oni su, prema našim saznanjima, nezakonito, krađom identiteta i falsifikovanjem potpisa prijavili na fiktivne adrese u Srbiji više građana Kotor Varoša, koji žive i rade u inostranstvu ili žive u Kotor Varošu u namjeri da za sebe, na nezakonit način, pribave glasove na lokalnim izborima koji se održavaju 15. novembra – navodi se u prijavi.

Među nezakonito prijavljenim osobama, dodaje se,  nalaze se i najbliži srodnici osoba protiv kojih je krivična prijava podnesena.

Na spisku je više srodnika Mladena Trivunovića, brat Bojana Đekanovića, dva brata i snaja Slavena Momića, više srodnika Snežane Jurić, te više srodnika Milorada Savanovića.

– Prema našim saznanjima, u popunjavanje obrazaca sa ličnim podacima osoba koje su prijavljene u Srbiji bili su direktno uključeni Trivunović, Đekanović, Savanović, Momić i Jurićeva. Obrasci su popunjavani u kancelariji SDS Kotor Varoš, a dio kopija ličnih karata pribavljen je na nezakonit način, uz pomoć jednog ili više radnika zaposlenih u opštini Kotor Varoš – dodaje su u krivičnoj prijavi.

Uz prijavu je dostavljen i spisak osoba koje su, kako navode, nezakonito prijavljene na fiktivne adrese u Srbiji za glasanje poštom na lokalnim izborima u opštini Kotor Varoš, a čija se imena nalaze na Centralnom biračkom spisku koji je objavila CIK BiH.