Svijet

KRIVOKAPIĆ NAKON SJEDNICE PARLAMENTA "Đukanović je iskusan političar, POTPISAĆE ZAKONE"

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je danas da je predsjednik ove zemlje Milo Đukanović iskusan političar i da očekuje da će potpisati ponovo usvojeni set zakona, među kojima je i izmijenjeni i dopunjeni Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

KRIVOKAPIĆ NAKON SJEDNICE PARLAMENTA "Đukanović je iskusan političar, POTPISAĆE ZAKONE"
FOTO: BORIS PEJOVIC/EPA

Teorijski je moguće da Đukanović ne potpiše zakone, ali je on politički iskusan i to se neće desiti, rekao je Krivokapić vanredne sjednice crnogorskog parlamenta.

Za Ustavni sud je rekao da je partijska organizacija kojom dominira politika.

– Ako se prisjetimo svih dešavanja oko Ustavnog suda, s pravom možemo da kažemo da je to još jedna partijska organizacija, jer tamo gdje dominira politika nema pravde – kazao je Krivokapić.

On je istakao da Ustavni sud treba da funkcioniše prema mogućnostima, a to znači da niko ne može da ucjenjuje Skupštinu i da u roku od 15 dana traži da se dostavi nešto što je nemoguće.

Istakao je da Ustavni sud “na izdisaju”, želi da prigrabi mogućnost da u posljednjem trenutku donese nelegitimne odluke, prenijeli su podgorički mediji.

Ustavni sud Crne Gore zatražio je da se Skupština izjasni po podnesenom zahtjevu o ocijeni ustavnosti odluke o obrazovanju odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu u roku od 15 dana.

Za premijera vlade i crnogorsku Skupštinu je ovo ucjena i nešto što “do sada nije zabilježeno”.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić rekao je danas da je uputio dopis Ustavnom sudu u kojem je naveo da Skupština ne može odgovoriti u roku od 15 dana, kao i da nije do sada zabilježeno “da se odgovor traži u roku kraćem od roka u kojem se može sazvati sjednica Skupštine”.