Kolumne

Krivosuđe

Vaspitaču u banjalučkom vrtiću, koji je od djevojčice tražio nage fotografije, izrečena je samo uslovna kazna na koju se tužilaštvo uopšte nije žalilo.

Krivosuđe
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Inspektor Policijske uprave Banjaluka, koji je brutalno napao bivšu ženu, uz saglasnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva, pušten je da se brani sa slobode.

Vozač koji je bez vozačke dozvole kod Teslića ubio tri od četiri člana porodice, nije zadržan u pritvoru…

Gospodo iz tužilaštava i sudova, da li treba dalje da nabrajamo vaša izrugivanja pravdi, pravu i žrtvama, da biste se makar trznuli na ono što svi oko vas pričaju – vi niste pravosuđe, nego krivosuđe! Hoćete li da vam nabrojimo sva neriješena ubistva i korupcionaške afere koje ste zataškali, da biste makar priznali da nešto nije u redu?

Za to nije potrebna nikakva Privremena istražna komisija Predstavničkog doma BiH za utvrđivanje stanja u pravosuđu. Šta god našla, ona će od strane vas i vaših domaćih i stranih ktitora da posluži kao izgovor da ništa ne promijenite, da dokažete kako ste pod političkim pritiskom, jer u njoj rade i oni poslanici koje vi istražujete, poput Dragana Mektića.

Ta komisija, ma koliko realan izvještaj napisala, biće usluga vama, jer će vam dati još jedan povod da svoj svijet sakrijete plaštom nezavisnosti, koji u vašem slučaju znači nedodirljivost.

Svakom, pa i laiku koji je bar jednom u životu ušao u pravosudnu instituciju, jasno je da u vašem sistemu nešto debelo ne valja. To ne treba da nam kaže Damir Arnaut, Branislav Borenović, Zukan Helez i ostala poslanička bratija, koja na vama prljavim glumi svoju čistotu.

Sve dok se sami ne pobunite protiv uništavanja pravosuđa, dok prstom masovno ne pokažete na kolege koje je instalirala partija ili kriminal, na one koji ne znaju ništa o pravu, svi ste saučesnici u brutalnom ubistvu pravde, ali i nade da ćemo jednog dana svi biti isti pred zakonom.

Nemojte se vaditi na pokoju presudu po bogu i zakonu, jer samo jedna krivda dovoljna je da ubije sve vaše pravde.