Društvo

KRIVULJA OTIŠLA U POGREŠNOM SMJERU Najviše novozaraženih u Srbiji još od 17. aprila

Jučerašnji dan ostao je zapamćen po rekordnom broju pacijenata koji su u roku od 24 sata završili na respiratorima, a današnji po 359 novozaraženih od korona virusa u Srbiji, što je jedan od najcrnjih rezultata od početka epidemije u našoj zemlji!

KRIVULJA OTIŠLA U POGREŠNOM SMJERU Najviše novozaraženih u Srbiji još od 17. aprila
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Više novooboljelih od opakog virusa za 24 sata imali smo sada već prilično davnog 17. aprila kada ih je registrovano 379, dok je najdramatičnije bilo 16. aprila sa čak 445 osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo Covid-19, piše Blic.

Sam pogled na grafiku na kojoj je prikazan broj oboljelih po danima jasno stavlja do znanja koliko je situacija ozbiljna i koliko je čuvena krivulja otišla u suprotnom smjeru: umjesto da opada i da je zaravnjujemo, djeluje kao raketa koja je otišla u nebo.

Drugi alarmantan podatak je brojka od čak šestoro preminulih u posljednja 24 sata što je najviše još od 25. aprila kada smo imali sedmoro umrlih pacijenata od korona virusa. Crni rekord drži 14. april sa devetoro preminulih.

Podsjetimo, u posljednja 24 sata na korona virus je testirano 9.013 osoba, njih 359 bilo je pozitivno, šestoro pacijenata je preminulo, a 81 lice se nalazi na respiratoru.