Društvo

NAJNOVIJI KORONA PRESJEK Blagi pad zaraženih i preminulih u Srbiji

U posljednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 29.365 osoba, od kojih je pozitivno njih 12.559, dok je, nažalost, 19 osoba preminulo.

NAJNOVIJI KORONA PRESJEK Blagi pad zaraženih i preminulih u Srbiji
FOTO: MITAR MITROVIĆ/RAS SRBIJA

Na respiratratorima je 88 pacijenata, prenosi Blic.

Podsjetimo, u Srbiji je juče na korona virus testirano 31.540 osoba, od kojih je 12.721 bilo pozitivno, dok su nažalost 23 osobe preminule.

Na respiratratorima je bilo 103 pacijenata, a u bolnicama je bilo smješteno 2.368 pacijenata.

Prije nekoliko dana je bio oboren rekord u broju zaraženih za 24 sata od početka epidemije korona virusa u Srbiji kada je bilo 13.753 pozitivnih, a tog dana nažalost, preminulo je 19 osoba.

Sjednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa održana je juče kada su donijete i neke nove mjere.

Period minimalnog razmaka između druge i buster doze od sada je tri mjeseca, period izolacije od 10 skraćen je na sedam dana, dok će cijena testiranja na kovid-19 biti jeftinija, nove su odluke Kriznog štaba.

Tako će oni koji žele da se testiraju na lični zahtjev za PCR test umjesto 9.000 plaćati 6.000 dinara, a antigenski od 3.500 koštaće 1.800 dinara, odlučeno je juče.

Što se tiče nastave u centralnoj Srbiji u utorak će se nastaviti konsultacije, ali se očekuje da od prvog do 8. razreda đaci idu neposredno, a ostali na kombinovanu nastavu. Poslije sjedinice Kriznog štaba, ljekari su se osvrnuli i na postojeće mjere, koje se odnose na nošanje maski u zatvorenom prostoru, poštovanju fizičke distance i apelu na vakcinaciju za sve koji se do sada nisu vakcnisali. Kako je rečeno, treba nastaviti sa njihovom primjenom.

Prihvati notifikacije