Društvo

(FOTO) "Kroz njega sam upoznala pravoslavnu vjeru" VJENČALI SE Madlen iz Austrije i Stefan iz Trebinja

Madlen Kolmajer koja je rođena u Austriji a koju je ljubav dovela u Trebinje, danas je sa svojim izabranikom Stefanom stala na ludi kamen.

VJENČANJE
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Madlen danas ima 24 godine i vjenčala se po svim srpskim običajima sa Trebinjcem Stefanom.

Madlen i Stefan su se u narodnim nošnjama, praćeni porodicom i prijateljima, vjenčali u pravoslavnoj crkvi.

Ova mlada djevojka prije tri godine krstila se u Hercegovačkoj gračanici na Crkvini. Kako je tada rekla, ona je zavoljela njega ali i njegovu vjeru. Ipak, presudio je odlazak u manastir Ostrog.

“Upoznala sam Stefana, a kroz njega i pravoslavnu vjeru. Prije pet dana smo bili u manastiru Ostrog tamo sam osjetila jednu veliku energiju koju ne mogu opisati. I zato sam se odlučila na krštenje”, rekla je tada Madlen Kolmajer.

Osjećaj je savršen kazala je Madlen nakon što se krstila. Promjenila je vjeru zbog ljubavi, to je podržala i njena porodica.

“Pravoslavna vjera je po meni najljepša vjera i nikad mi nigdje nije bilo lijepo kao u pravoslavnoj crkvi. Moja porodica je rekla ako je to tvoj put onda to tako i uradi”, kaže Madlen Kolmajer.

Pročitajte još

Stefan je rođeni Trebinjac, a od malih nogu je boravio u Austriji.

“Prvi put smo bili prije jedno dva mjeseca i ovo je sada treći put da je tu, sviđa joj se, fenomenalno joj je u Trebinju”, rekao je te prilike Stefan Ćećez.

Mlada Austrijanka kaže da je u Trebinju pronašla sve, od životnog saputnika preko vjere pa sve do kume. Kako je tada priznala, ne bi joj smetalo ostati ovdje, prenosi ATV.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije