Zabava

"Krštenja radim samo ja" Desingerica je za bizarni „ritual“ na nastupima imao šokantno objašnjenje

Reperi Dragomir Despić i Luka Bijelović, poznati pod umjetničkim imenima Desingerica i Pljugica, već neko vrijeme nalaze se u fokusu pažnje javnosti zbog neobičnog ponašanja na nastupima, kao i muzike koju izvode.

Dragomir Despić Desingerica 1
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ, DRUŠTVENE MREŽE/RINGIER

Desingerica i Pljugica samo su godinu dana na estradnoj sceni, a svoju popularnost, prije svega kod mlađih generacija, stekli su prvenstveno skandalima.

Na društvenim mrežama pojavili su se video-snimci, a potom su svi mediji pisali o njihovim nastupima na kojima „krste“ publiku tako što ih udaraju patikom po glavi, a to je samo jedan od skandaloznih „rituala“ na nastupima po kojima su poznati.

Još jedan od njih, bez kojeg ne može da prođe njihov koncert, jeste bacanje pocijepane čarape, kada se fanovi bore ko će je uhvatiti.

Dragomir Despić Desingerica
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

I dok se većinski javnost u Srbiji i regionu zgražavala njihovim potezima, reperi su objasnili zašto su u svoje nastupe uveli ove „rituale“.

– To nije religiozno, to je moj ritual preobraženja u našu muziku. Ja “krstim”. Odaberem nekoga gdje vidim najviše tih đavola koji treba da se izbace kroz našu muziku. To odmah vidim, čim izađem na binu, a nekada imam i zakazano. Večeras imam dogovoreno tri, četiri “krštenja“ – objasnio je Desingerica, dok je njegov kolega Pljugica dodao: „Ja ne ‘krstim’, nemam ovlašćenje za to.“

Pročitajte još

Kako je Dragomir Despić je otac djevojčice koja ima dvije godine, opisao je kako bi reagovao kada bi njegova kćerka jednog dana otišla na nastup i kada bi nju neko udarao patikom po glavi.

– To je moj gas, to se sigurno neće desiti. “Krštenja” isključivo radim ja, mislim da se ljudi ne bi krstili kod drugih ljudi, osim isključivo kod mene, drugi izvođači ne znaju to da rade. Jedino ako neko prođe moju školu, onda može – rekao je reper Desingerica za Telegraf.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu