Hronika

KRVAVA VEČERA U MANASTIRU Ubica od monaha tražio novac da plati kiriju, ISTRAŽIOCE ŠOKIRAO JEDAN DETALJ

Dragan Ševo (40), koji je večeras uhapšen zbog mučkog ubistva oca Stefana, monaha manastira Glogovac kod Šipova, kobnog dana zaputio se u manastir nadajući se da će mu žrtva dati novac kako bi platio kiriju u Banjaluci, saznaje Srpskainfo.

KRVAVA VEČERA U MANASTIRU Ubica od monaha tražio novac da plati kiriju, ISTRAŽIOCE ŠOKIRAO JEDAN DETALJ
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA/RASKOMBO

Ševo se u ponedjeljak zaputio prema manastiru u automobilu svog poznanika. Tokom puta ispričao je kako od oca Stefana namjerava posuditi novac da plati kiriju za iznajmljeni stan u Banjaluci – ispričao je naš izvor iz MUP Republike Srpske.

Kada su došli do manastira Ševo je otišao u zgradu pored, gdje ga je čekao otac Stefan, ne sluteći da će čovjek kojem je pomogao da se izbavi iz pakla droge biti ustvari njegov krvnik.

Pročitajte još

Istražioce je, kako saznaje Srpskainfo, šokirao prizor koji su zatekli na mjestu mučkog ubistva.

– Sve upućuje na to da je otac Stefan domaćinski dočekao osumnjičenog ubicu. Poslužio mu je posnu večeru, ispekao ribu i skuvao grah – ispričao je izvor Srpskainfo iz istrage.

Na stolu su uredno bili poredani tanjiri, ali jedan tanjir ostao je netaknut. Bio je to onaj krvnikov.

– Očigledno je da osumnjičeni nije ni namjeravao jesti i prihvatiti ukazano gostoprimstvo, već mu je bio samo jedan cilj – dodao je naš izvor iz MUP Republike Srpske.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Kobne večeri oko 18.55 časova, Ševo je nožem izbo oca Stefana po grudnom košu, a zatim uzeo 100 maraka i vratio se do automobila gdje ga je čekao „vozač“.

Uloga „vozača“ trenutno se detaljno ispituje, jer on i dalje tvrdi da nije znao da osumnjičenog vozi kako bi počinio ubistvo, niti je znao da u Banjaluku vraća ubicu.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Konak u kojem je ubijen monah

Ševo je uhapšen danas u banjalučkom hotelu “Nana”.