Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KRVAVI NAPAD U ŠKOLI Dvoje učenika ubijeno, 15-godišnji napadač PUCAO SEBI U GLAVU

Svijet
Autor:

Foto: Youtube/Screenshot

Dvoje učenika poginuli su u pucnjavi koja se u 7.30 po lokalnom vremenu dogodila u srednjoj školi Saugus u kalifornijskom gradu Santa Klarita.

Napadač je 15-godišnji učenik te škole koji se pokušao ubiti pucajući sebi u glavu, ali je preživio.

Kako pišu američki mediji, preminule su 16-godišnja djevojčica i 14-godišnji dječak, dok je povrijeđeno još troje učenika od kojih je jedan u teškom stanju.

Policajci su utvrdili da je napadač bio među povrijeđenim učenicima koji su ležali na zemlji. On je takođe u bolnici i u kritičnom je stanju. U napadu je koristio poluatomatski pištolj kalibra 45 i ispucao je sve metke.

Kuća u kojoj je živio je opkoljena i obaviće se pretres čim dobiju nalog. Još uvijek se ne zna motiv napada.

 

Na snimcima sa bezbjednosnih kamera vidi se kako je 15-godišnjak izvukao pištolj iz svog ruksaka i počeo pucati u petoro učenika, a potom je pucao u sebe.

Kampus u kojem se nalazi nekoliko škola je opkoljen, a učenici su evakuisani s rukama podignutim u vazduh. Dosta ih je bilo zaključano u učionicima i krili su se ispod stolova dok policajci nisu došli po njih. Nastava je obustavljena i neće biti nastavljena danas.

– Pisali su nam da se kriju u ormarima i da se plaše da će umrijeti. Moja kćerka mi je napisala da nas voli i molila da dođemo. To me je ubilo u trenu – rekla majke jedne učenice.

Djeca su ispričala kako su čula pucnjavu prije nego je počeo čas.

– Jedan metak je završio u zidu pored kojeg smo stajali. Počeli smo trčati što brže smo mogli. Stotine nas je trčalo – rekao je jedan od učenika. Večeras će biti održano bdijenje za žrtve u Centralnom parku u Santa Klariti.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO