Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KULMINIRALI LOŠI ODNOSI Albanac pokucao komšiji Srbinu na vrata, IZBO GA NOŽEM, pa pobjegao

Hronika
Autor:

Foto: Shutterstock

U selu Cernica, kod Gnjilana, večeras je teško povrijeđen S.J (52) srpske nacionalnosti, kada ga je jedan Albanac napao nožem izjavio je za Kosovo onlajn Zoran Stojković iz Biroa Kancelarije za KiM u Kosovskom pomoravlju.

Incident se dogodio oko 17 časova u selu Cernica, potvrdio je za Kosovo onlajn regionalni portparol Kosovske policije Ismet Hašani.

Povrijeđeni Srbin je prebačen u bolnicu u selu Pasjane, a odatle u Gnjilane, odnosno za Prištinu, rekao je Hašani. Hašani je rekao da je osumnjičeni, koji je poznat policiji, u bjekstvu i da se za njim traga. Na lice mjesta su izašli policijski istražitelji.

Prema riječima Stojkovića, teško povrijeđeni S.J. nije ni slutio ništa kada mu je večeras na vrata kuće zakucao komšija Albanac s kojim je od ranije imao loše odnose.

Čim je otvorio vrata došlo je do sukoba i zadobio je pet uboda u leđa. Napadač je odmah pobjegao, a supruga S.J. je brzo pozvala u pomoć komšije koje su ga prevezle u bolnicu.

Stojković navodi da su stanovnici ovog sela, u kome živi oko 70 Srba, veoma uznemireni i uplašeni.

U multietničkom selu Cernica, udaljenom desetak kilometara od centra Gnjilana, danas je ostalo da živi tridesetak srpskih porodica, dok ih je prije oružanih sukoba bilo tri puta više. Od 1999. godine sedmoro Srba je ubijeno u Cernici uključujući i dijete od tri godine, navodi Kosovo onlajn.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO