Politika

„Lažljivica i kradljivica mandata“ Trivićeva prozvala Nešića zbog najavljenog okupljanja pristalica DNS, uslijedio oštar odgovor

Za 22 april aktivisti DNS planiraju neformalno okupljanje ispred kuće odbjeglog narodnog poslanika Željka Dubravca u Čelincu.

Nenad Nešić i Jelena Trivić
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER KOMBO

Jelena Trivić, liderka stranke u koju je ušao, najavila je kontraokupljanje, ako, kako kaže, policija ne reaguje.

– Ako policija kojoj je prijavljena namjera okupljanja pristalica Nenada Nešića pred kućom Željka Dubravca, zakazana na društvenim mrežama za 22.04. u 15:00 časova, ne ponudi jasne bezbjednosne garancije i spriječi planirano okupljanje, onda nama u Narodnom frontu ne predstoji ništa drugo nego da branimo iskonsku slobodu i pravo svakoga čovjeka na politički stav i opredjeljenje, te da se okupimo na cijelodnevnom druženju kod našeg saborca, kolege i prijatelja braneći tu slobodu – objavila je Trivićeva na Fejsbuku.

ЈАВНИ ПОЗИВ МУП-у РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ДА СПРИЈЕЧИ НЕНАДА НЕШИЋА У СУЛУДИМ НАМЈЕРАМААко полиција којој је пријављена…

Posted by Jelena Trivic on Thursday, April 20, 2023

Kako maže „danas kod Željka, sutra kod bilo koga kome se ugrožavaju osnovne slobode i bezbijednost porodice“.

– Boreći se za svakog čoveka borimo se za slobodnu Republiku Srpsku. Policija je po zakonu dužna da spriječi javno okupljanje na privatnom posjedu. Ukoliko to ne učine, primorani smo da se samoorganizujemo i zaštitimo njega i njegovu porodicu i od najmanje neprijatnosti – najavljuje bivša potpredsjednica PDP i kandidat za predsjednika Republike na prošlim izborima.

Pročitajte još

Predsjednik DNS, Nenad Nešić, podsjeća da je Dubravac na proteklim izborima osvojio oko 800 glasova ili manje od pola procenta glasova u svojoj izbornoj jedinici, te se samim tim ne može govoriti o velikom povjerenju naroda prema njemu.

Željko Dubravac
FOTO: DNS

– Trivićeva je ružno počela sa strankom i pokazala da nije nikakav novi početak. Radi se o običnoj kradljivici mandata, poslaničkih i odborničkih. Kako je sada taj Dubravac za nju prihvatljiv, a nije bio prihvatljiv kada je glasao za sve odluke DNS, kao što je bila odluka o samostalnom nastupu na izborima. Dubravac je glasao i da Radislav Jovičić bude naš kandidat za predsjednika Republike Srpske, za koga je Trivićeva govorila da je trojanski konj. Ona je obični makijavelista, spremna da gazi preko mrtvih da bi došla do cilja, otimajući sve što joj dođe pod ruku, koristeći nemilice sredstva. Obična lažljivica, kradljivica mandata, manipulator finansijskim sredstvima koja dolaze izvan Republike Srpske i vrijeme je da narodu položi račune – kaže Nešić za Srpskainfo.

Kako kaže, ta ista Jelena Trivić je organizovala proteste da bi „spriječila krađu na predsjedničkim izborima“.

– A danas DNS želi da zabrani proteste zbog očigledne krađe poslaničkog mandata. Ona nije imala nikakve konkretne dokaze da je bila pokradena, a mi imamo otvorenu krađu od strane Jelene Trivić – dodaje Nešić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije