Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“LAŽNO JEDINSTVO” Stanivuković objasnio zašto je PDP podržao zaključke NS RS

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Poslanik PDP Draško Stanivuković istakao je da je sinoć sa partijskim kolegama podržao zaključke sa posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, koje je predložio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, jer nisu željeli da budu okarakterisani kao “rušioci srpskog jedinstva”.

– Nismo željeli da budemo ti koji kvare srpsko jedinstvo, niti da tako damo alibi Dodiku da kaže kako, eto, zbog nas nešto nije uradio. Mi ustvari na ovaj način želimo da potpuno obesmislimo Dodikovu politiku koja je po meni šizofrena i nije normalna – naveo je Stanivuković.

On je dodao da će upravo na juče usvojenim zaključcima sa posebne sjednice dokazati da je Dodikova politika ustvari “politika lažnog jedinstva”. Stanivuković je optužio Dodika da pokušava ostvariti lične ciljeve i zaštiti samog sebe.

– Želi da zaštiti samog sebe i da se ogrne oreolom skupštine Srpske. Mi smo toga svjesni, ali nismo željeli da mu dajemo alibi da nas okrivi za sve. Uvjeren sam da ćemo za 60 dana opet razgovarati o istoj temi o kojoj smo raspravljali juče na posebnoj sjednici. Vjerujem da će Dodik ići sa još radikalnijim mjerama, ali smatram da poslanici koji imaju razuma i svijest te radikalne mjere neće podržati – poručio je Stanivuković.

On je istakao da PDP želi da sačuva Republiku Srpsku i da poštuje ustav ove zemlje, te da ne žele da vode narod u neizvjesnost, avanturu i egzibiciju.

– Dodik je jučerašnjim zaključcima povukao ručnu, iako najavljuju neke radikalnije mjere. Mislim da su jučerašnji zaključci prihvatljivi jer ne zadiru u neke neustavne odluke – naveo je Stanivuković.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO