Hronika

"Lezite dolje, sve ću da vas pobijem" Mladić koji je ranjen u krvavom piru Uroša Blažića ispričao JEZIVE DETALJE MASAKRA u Mladenovcu

Ispalio je dva rafala, u jednom trenutku sam čuo da je puška "caknula" i shvatio da je ispraznio šaržere, tada sam odlučio da ustanem i pobjegnem sa lica mjesta.

Mural na mestu gde su ubijene žrtve u Duboni
FOTO: ZORAN ILIĆ / RINGIER

Okrenuo sam se da vidim da li me možda Uroš juri i tada sam vidjeo da se popeo na uzvišenje i pucao ka mojim drugarima koji su ležali na zemlji.

Ovako je mladić koji je preživjeo rafale Uroša Blažića 4. maja na Ravnom gaju u selu Malo Orašje opisao krvavi pir ubice iz Mladenovca.

Blic otkriva nove detalje iz optužnice za masakr u Mladenovcu, a koju je podiglo Više javno tužilaštvo u Smederevu. Trenutno, optužnica se nalazi u Apelacionom sudu koji odlučuje po žalbama branilaca okrivljenih Uroša Blažića i njegovog oca.

U optužnici koja je podignuta protiv masovnog ubice iz Mladenovca preživjele žrtve su do detalja opisale kako je izgledalo kobno veče 4. maja.

Među njima je i mladić koji je u pucnjavi ranjen, a koji je sa svojim prijateljima na Ravnom gaju palio logorsku vatru. Želio je da se druži.

Međutim, ubrzo nakon što su se našli, kako je ispričao, primjetio je automobil koji je nekoliko puta prošao glavnim putem iz pravca Dubone ka Malom Orašju i obrnuto.

Mladić je ispričao da je auto primjetio jer je zastajao pored spomenika nekoliko puta.

Upadljivo je bilo da nekoliko puta prolazi pored spomenika – ispričao je mladić.

“Lezite dolje, sve ću da vas pobijem!”

Kako Blic saznaje, mladić je ispričao da je oko 22.30 iz pravca Orašja na autobusku stanicu stao automobil “mercedes”, koji je skrenuo u pravcu Drugovca.

Tada je iz automobila izašao Uroš Blažić.

Pročitajte još

– Izašao je iz automobila, otvorio vrata suvozača, odakle je i uzeo pušku i sa tog mjesta povikao: “Lezite dolje, sve ću da vas pobijem!”. Moje društvo i ja smo u tom trenutku mislili da se šali, tako da ga je neko iz društva pozvao da dođe kod nas da popije neko pivo – navodi on.

Istakao je i da je Blažić uprkos njihovom dobronamjernom pozivu poviknuo da legnu, repetirao pušku i počeo da puca.

– U tom trenutku nas je bilo petnaestak. Kada je počeo da puca, ja sam legao na pod. Kada sam pao, čuo sam da je Uroš nastavio da puca, sjećam se da je ispalio dva rafala, u jednom trenutku sam čuo da je puška “caknula” i shvatio da je ispraznio šaržere, tada sam odlučio da ustanem i pobjegnem sa lica mjesta. Vidjeo sam da se Uroš popeo na uzvišenje, tačnije na kocke oko spomenika i pucao je ka mojim drugovima koji su ležali na zemlji – ispričao je on.

Podsjećamo, Uroša Blažića je policija uhapsila u selu u okolini Kragujevca nakon izvršenog masakra u blizini Mladenovca.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije