Hronika

Uroš Blažić planirao da POBIJE VIŠE LJUDI: U krvavi pohod ponio i razornu bombu koja se koristi za uništavanje tenkova

Uroš Blažić, masovni ubica iz okoline Mladenovca u svoj krvavi pohod 4. maja, kada je ubio devet, a ranio 12 osoba, ponio je sa sobom i bombu, odnosno minsko-eksplozivno sredstvo namijenjeno za uništavanje oklopnih borbenih vozila!

Uroš Blažić i mapa kretanja
FOTO: MILAN ILIĆ, GOOGLE MAPS/RINGIER

Kako se saznaje, optužnica koju je Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo protiv Uroša Blažića napisana je na 210 strana. Prema informacijama koje Blic posjeduje, u njoj je detaljno opisano kako je Blažić ubio svoje žrtve, ali i koje je oružje ponio sa sobom u namjeri da ubije poznanike i komšije iz sela Dubona i Malo Orašje kod Mladenovca.

Jezivi podatak do kojeg se došlo, ukazuje da je Blažić sa sobom pored automatskog oružja – kalašnjikova iz kojeg je pucao – ponio i eksploziv koji ima toliko veliku razornu moć da je broj žrtava mogao da bude mnogo veći. Ipak srećom, Blažić je eksploziv zaboravio u “mercedesu” kojim se odvezao na mjesto zločina.

Uroš Blažić
FOTO: NENAD BOŽOVIĆ, MUP/RINGIER

– On je imao kumulativnu ručnu bombu – minsko eksplozivno sredstvo za uništavanje oklopnih borbenih vozila. On je to ponio sa sobom i ostavio u kolima koja je koristio da se doveze na mjesto zločina. Tu bombu je nabavio njegov otac, koji je takođe optužen – kaže izvor upoznat sa slučajem.

Blažiću su pored ove bombe pronađene još dvije! I to bombe koje se koriste u obračunima za uništavanje ljudstva – u ratu!

– Policija je u kućama u kojoj je živio ubica, odnosno u kući u kojoj je živio ubicin otac, našla municiju sa zapaljivim zrnom koja je zabranjena građanima, dva prigušivača, optičke nišane, kao i razne dijelove za oružje – kaže izvor upoznat sa istragom i dodaje da postoji opravdana sumnja da je ovo oružje nabavio Radiša Blažić, otac ubice Uroša Blažića.

Pucnjava u Mladenovcu
FOTO: MILAN ILIĆ, DRUŠTVENE MREŽE/RINGIER

Pucao u 29 osoba

Obavljeno je i oko 60 različitih vještačenja koji bi trebalo da nesumnjivo potvrde da je Uroš Blažić počinio teška ubistva

– Obavljena su balistička, DNK, fizičko-hemijska, sudsko-medicinska vještačenja. Takođe, urađeno je i psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog Blažića, ali i vještačenje mobilnog telefona – rekao je izvor upoznat sa istragom.

Sagovornik je dodao i da je istragom utvrđeno da je Blažić ubio devet osoba, a pokušao da ubije još njih 20 kada je nasumično pucao u selima Dubona i Malo Orašje. Samo osmoro njih tada nije pogodio metak.

– Psihijatrijsko vještačenje ukazuje da je on bio potpuno uračunljiv – kaže izvor.

Pročitajte još

Podsjetimo, u noći između 4. i 5. maja Uroš Blažić je usmrtio hicima iz automatskog oružja devetoro mladih, a ranio 12. Nakon bezumnog krvavog pira, oteo je taksi vozilo u kome je bila djevojka Jelena Ajdinović, odvezao se do sela Vinjište kod Kragujevca, gdje je i uhapšen dok se krio u šupi svog ujaka.

Blažić je pucao na tri lokacije, na vršnjake koje je dobro poznavao, druge koje je znao tek iz viđenja, ali i na potpuno nepoznate osobe.

Prvo je otvorio rafal iz “kalašnjikova” na mlade koji su roštiljali u Malom Orašju, zatim na komšije koji su popravljali ogradu, a potom i na vršnjake u Duboni.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu