Svijet

"Liječenje će trajati mjesecima" Operisan dječak (16) koji se popeo na vagon i stradao od strujnog udara

U klinici za dječje bolesti Zagreb operisan je 16-godišnjak koji je teško stradao od strujnog udara kada se u subotu popeo na vagon kod željezničke stanice u Slavonskom Brodu, te ga čeka višemjesečno liječenje jer je zadobio teške opekotine na 50 posto površine tijela.

hitna srbija
FOTO: UROŠ ARSIĆ/RINGIER

Dječak je u operacionoj sali na previjanju područja zahvaćenih opekotinama; hemodinamski je stabilan, i nadalje je u Jedinici intenzivne njege, na vještačkoj ventilaciji, analgosediran uz nadoknadu tečnosti i terapiju antibioticima – rekao je direktor Klinike za dječje bolesti Zagreb, Goran Roić.

Dr Roić je istakao kako je u toku dodatna dijagnostika i praćenje eventualnih komplikacija dječaka, a za osam do 10 dana će se doći do definitivne procjene dubine opekotina i transplantacije kože – vlastitom, vještačkom ili “doniranom”.

Pročitajte još

“Sad slijedi višemjesečno liječenje”

Liječenje i obrada su multidisciplinarni rad i uključuju ORL, pulmologa, gastroenterologa, psihijatra i psihologa.

Moguća je povreda i komplikacije drugih organskih sistema, dodao je direktor.

– U svakom slučaju slijedi višemjesečno liječenje. Rezultati naše ustanove su u ovom području izuzetni, na visini vrhunske medicine Evrope i svijeta. U prvom redu zahvaljujući vrhunskim intenzivistima, dječjim hirurzima koji se bave opekotinama i dječjom traumatologijom – rekao je direktor zagrebačke Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj dr Roić.

Šesnaestogodišnjak je zadobio opekotine opasne po život od strujnog udara dok se u subotu uveče penjao na vagone kod željezničke stanice u Slavonskom Brodu.

Odmah je prevezen u bolnicu u Slavonskom Brodu, gdje su rekli da je stigao u teškom stanju, a iza ponoći prevezen je u Kliniku za dječje bolesti Zagreb, prenosi Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije