Kultura

LIJEPA VIJEST ZA LJUBITELJE OVIH ŽANROVA Manifestacija "Dani italijanskog filma u BiH" počinje večeras

Manifestacija "Dani italijanskog filma u BiH" počinje večeras, a s obzirom na epidemiološku situaciju, umjesto tradicionalnih kino-projekcija, ove godine filmovi biti emitovani putem javnih RTV servisa, saopšteno je iz Ambasade Italije u Sarajevu.

LIJEPA VIJEST ZA LJUBITELJE OVIH ŽANROVA Manifestacija "Dani italijanskog filma u BiH" počinje večeras
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Saradnja Ambasade i javnih emitera omogućiće svim građanima da gledaju filmove na izvornom jeziku, titlovane na domaćem jeziku, iz udobnosti doma, maksimalno bezbjedni u porodičnom okruženju”, navodi se u saopštenju.

Iz Ambasade ističi da će tradicionalno ponuditi selekciju naslova novije proizvodnje i velikog uspjeha kod javnosti i kritike, žanrovski određenih kao “komedija na italijanski način”.

– Iz tog razloga, izabrani su naslovi poput ‘Ne vrijedi ako me ostaviš’, , slijedi ‘Promjena vremena’, a ‘Hljeb i lale’ – saopšteno je iz Ambasade Italije u BiH.

Smotra će biti obogaćena i igrano-dokumentarnim filmom “Sada je na mene red”, filmom o posljednjim sedmicama života čuvenog sudije Paola Borselinija, specijaliziovanog za borbu protiv mafije i ubijenog 19. jula 1993. godine.