Kultura

LIJEPA VIJEST ZA NAJMLAĐE Dječije pozorište se priprema za scenu na otvorenom (FOTO)

Dok traje obustava izvođenja predstava na sceni Dječijeg pozorišta Republike Srpske, u Pozorištu nastoje da mnogim aktivnostima poboljšamo uslove za rad i da ovaj teatar i sve oko njega, bude na visokom nivou.

LIJEPA VIJEST ZA NAJMLAĐE Dječije pozorište se priprema za scenu na otvorenom (FOTO)
FOTO: DJEČIJE POZORIŠTE/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Sa ponosomse  zahvaljujemo Gradu Banjaluka, Odjeljenju za saobraćaj i puteve i naročito načelniku, gospodinu Slaviši Sandiću, koji je uvažio našu molbu da se asfaltira put ka našoj zgradi, u Ulici Đure Daničića – poručili su iz Pozorišta.

Kao što se vidi na fotografijama, radovi su uveliko u toku i uskoro će biti i završeni.

Foto: Dječije pozorište/ustupljena fotografija
Foto: Dječije pozorište/ustupljena fotografija

Asfaltiranjem i uređenjem ove površine, steći će se i uslovi da tokom ljeta možda “zaigraju” na otvorenoj sceni, ispred Pozorišta.

“Mali teatar pod velikim zvijezdama” je projekat kojim bi, ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, igrali na sceni “u dvorištu” Pozorišta.

– Nadajući se da ćemo u tome uspjeti, ovim prvim koracima ka realizaciji još jednom podsjećamo da Dječije pozorište Republike Srpske misli na svoju publiku i da svim svojim aktivnostima zahvaljuje na ukazanom povjerenju. Podrška Grada Banjaluka još jedan je dokaz da i Dječije pozorište Republike Srpske čini Banja Luku “gradom ljudskog lica”.